Huawei Talk Band B1 – headset egy okoskarkötőben

Czipperer Dia, 2014. február 26. 12:41

A Huawei is megveti a lábát a hordható eszközök piacán. Ahogy az már korábbi hírekből sejthető volt, a vállalat az MWC-n leplezte le első okoskarkötőjét, a TalkBand B1-et, amely fülesként is használható.

Óra, fitneszeszköt és headset egyben a Huawei TalkBand B1 névre hallgató karperece. A vállalat a Mobile World Congressen (MWC) leplezte le az 1,4 hüvelykes OLED panellel ellátott kütyüjét. A masina NFC-n és Bluetooth 4.1-en keresztül is párosítható okostelefonokkal, valamint támogatja a vezeték nélküli hívások kezelését is a levehető Bluetooth fülhallgatónak köszönhetően.
 


Egy fitneszeszköz az okosórák funkcionalitásával

 

Az OLED kijelzőn működő kapcsolat esetén az időn kívül láthatók a hívások, üzenetek is. Ha éppen nincs idő előkapni a telefont a zsebből, az TalkBanndel is fogadhatók a hívások. Nem kell felemelni a kezünket hozzá, elég csupán kipattintani a helyéről, és a a fülünkre helyezni.

 

A karperec beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, ezáltal képes számolni a megtett lépéseket, elégetett kalóriákat, és alvásunkat is figyelemmel kíséri. A „smart alarm”, vagyis intelligens ébresztés funkció pedig lehetővé teszi, hogy a készülék optimális időben ébresszen minket, így kipihentebbnek érezhetjük magunkat (persze, ha sikerül időben lefeküdni, és rábízhatjuk magunkat a kütyüre). 

 

Bírja a strapát és a vizet

 

Az eszköz könnyen tölthető USB kábelen keresztül (a port a szíj végén található), és egy töltéssel folyamatos használat mellett 7 órát is cseveghetünk vele. Készenléti üzemmódban pedig akár két hetet is bír. Erről a 90 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A készülék vízálló, így akár fürödni is lehet benne.

 

 

 

 

 

Egyelőre még csak Huawei eszközökkel – többek között a szintén MWC-n bemutatkozott MediaPad X1-gyel – kompatibilis, ám hamarosan más Android, iOS és Windows Phone rendszerű készülékekkel is használható lesz (okostelefonnal és táblagéppel egyaránt).

 

A TalkBand több színben is kapható lesz. Első körben Kínában debütál 99 eurós kezdőáron (átszámítva nagyjából 30 ezer forint), a szélesebb körű értékesítés csak később veszi kezdetét.
 

 

 

Forrás: Wired.co.uk, CNET.com