Elektronikusan is kérhetik számláikat az OTP SZÉP kártyások

forrás: Prím Online, 2014. március 6. 14:22

Év elejétől az OTP SZÉP kártyával rendelkezők elektronikus formában is igényelhetik számláikat. A rendszert a NetLock fejlesztette, és segítségével az ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben hozzájuthatnak számláikhoz, mivel a Pénztárszolgáltató honlapjára belépve bármikor letölthetik számláikat, az újonnan kiállított bizonylatokról pedig e-mailben kapnak értesítést.

Az OTP az önkéntes pénztárakra vonatkozó jogszabály változása és a megtakarítás miatt döntött úgy, hogy bevezetik az elektronikus számlázást a SZÉP kártya esetében. A NetLockkal már korábban is együttműködtek, és ahogy Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója kifejtette, „gyors és rugalmas hozzáállást tapasztaltunk a cégtől és a szakemberektől, ezért megalapozottnak tekintettük, hogy az elektronikus számlázási rendszer kialakításánál is erre a szakértelemre támaszkodjunk”.

 

A rendszerben a NetLock megoldása teszi lehetővé a PDF és XML fájlok tömeges aláírását, időbélyegzését és hitelesítését. A szoftver a törvény által előírt feltételeknek megfelelő hitelesítésre alkalmas, fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített időbélyegzéssel kiegészítve. A tömeges aláíró rendszerbe integrált, univerzális folyamatvezérlő segítségével komplett, hiteles elektronikus dokumentumkezelés valósítható meg.

 

 

A kép illusztráció

 

A hitelesítő infrastruktúra részeként a minősített időbélyegzési szolgáltatást szintén a NetLock biztosítja, rendkívül megbízható technológiai háttérrel, amely nemrégiben került a korábbinál fejlettebb környezetbe. A NetLock 2013 őszétől kezdve a Docler székházban folytatja tevékenységét, miután a cégcsoport a tavalyi év során száz százalékos tulajdonrészt szerzett a hitelesítés-szolgáltató vállalatban. Az új környezet jobb infrastruktúra használatát teszi lehetővé, ami minden eddiginél magasabb szintű szolgáltatásokat eredményez.

 

Csorbai Ádám, a NetLock Kft. projektvezetője elmondta, hogy az OTP-nél magas biztonsági követelményeknek megfelelő IT infrastruktúrával találkoztak, és hitelesítési megoldásukar maradéktalanul sikerült a rendszerbe integrálni, megfelet az ebből fakadó elvárásoknak.