A Vine blokkolja a szexuális tartalmakat

Czipperer Dia, 2014. március 7. 12:07

A Twitter videómegosztó alkalmazása, a Vine minden egyértelműen szexuális tartalmat blokkol majd, vagyis ilyen jellegű összeállítások a jövőben nem kerülhetnek nyilvánosságra.

A Vine blogposztjában fejtette ki, hogy a jövőben tiltani fogják a szexuális jellegű tartalmakat. A posztban nagyon finoman fogalmaztak. Elmondták, hogy a videóknak van egy kis százaléka, amely nem illeszkedik a közösségükhöz. Ez az új szabályozás azonnal hatályba lép.

 

A Twitter applikációja 2013 januárjában jelent meg, és elég hamar kritika érte, amikor is egy pornográf videó véletlenül az ajánlott tartalmak közé keveredett. Természetesen a tartalmat eltávolították, és elnézést kérték. Az AppStore-ban az app korhatárát pedig 12 évről 17-re emelték.

 

Jelenleg a felhasználókat a hivatalos jogi nyilatkozatban figyelmeztetik, hogy gyakori, intenzív szexuális tartalommal vagy a meztelenséggel találkozhatnak. A Vine azonban már elkezdte a szükséges intézkedéseket ez ügyben. Az érintett felhasználókat az új szabály értelmében értesítik és felkérik, hogy távolítsák el ilyen jellegű tartalmaikat az oldalról.

 

Tudják jól, hogy ez az intézkedés a userek 99%-ánál nem igazán változtat semmit, de mégis fontos lépésnek tartják. Ahogy elmondták, nincs bajuk az interneten jelen lévő szexuális tartalmakkal, csak éppen nem szeretnének a forrása lenni ezeknek.

 

Forrás: BBC.co.uk