4K támogatást kap az OS X Mavericks

Czipperer Dia, 2014. március 10. 13:06

A 4K felé mozdul az Apple, legalábbis ez derül ki legújabb OSX Mavericks frissítéséből, mely pénteken vált elérhetővé a fejlesztők számára. Az új verzió támogatja a 4K felbontásra képes monitorokat.

A 9to5Mac számolt be arról, hogy az Apple kiadta az OS X Mavericks 10.9.3-as béta változatát fejlesztőknek, mely retina szintű felbontást kínál 4K (3840 pixel) tartalmak esetén is. Az oldalon már illusztrálták is, hogy létezik egy olyan opció, ahol a felhasználó kiválaszthatja a retina felbontást 4K esetén 60Hz-es képfrissítés mellett.

 

 

Úgy tűnik, a 4K támogatás nem lesz széles körű. A Twitteren terjedt a hír, hogy a Mac Pro (2013 vége) támogatja majd a 4K felbontásra képes monitorokat – és valóban 4K felbontásra vált –, amelyet a 9to5Macen is olvashatunk. KhaosT csiripelt erről akire a Mashable is hivatkozik annak kapcsán, hogy 4K felbontású Dell monitorát csatlakoztatta Mac gépéhez a többkijelzős támogatásnak köszönhetően, és észrevette ezt az opciót.

 

Ez azt jelenti, hogy, hogy a userek 4K monitorjaikat képesek lesznek csatlakoztatni MacBook Pro készülékükhöz, melyek 60Hz-es képfrissítés mellett is 4K felbontást nyújtanak. Bár az Apple hivatalosan 24 illetve 30Hz-ről beszél, ám sokak szerint a 60Hz-es képfrissítés esetén is működik.

 

Forrás: Mashable.com, 9to5Mac