A török miniszterelnök betiltaná a Facebookot és a YouTube-ot

Czipperer Dia, 2014. március 10. 16:43

Tayyip Erdogan, török miniszterelnök betiltaná az országban a YouTube videómegosztó oldalt, valamint a népszerű közösségi médiumot, a Facebookot is. Erről az elképzelésről egy televíziós műsorban beszélt.

Töbek között a Reuters is közzétette azt a videófelvételt, amelyben a török miniszterelnök, Tayyip Erdogan beszél arról, hogy blokkolná Törökországban a Facebookot és a YouTube-ot.

 

 

A miniszterelnök a politikai ellenségeit visszaéléssel vádolja, méghozzá a közösségi oldalakon, ahol koholt üzeneteket hirdetnek, és le akarják őt járatni.

 

Nem titok, hogy az ellenzék a miniszterelnök lemondását követeli korrupt cselekedetei miatt, melyeket az internetre felkerült videó- és hangüzenetekkel igyekeznek alátámasztani. Az elmúlt napokban több állítólagos telefonbeszélgetés is kiszivárgott, melyeket ő koholt hangfelvételnek tart, és szerinte Fethullah Gulen lelkész áll az anyagok mögött.

 

Ahogy fogalmazott, már döntöttek ebben a témában. Nem hagyják, hogy a nemzetük ki legyen szolgáltatva a YouTube-nak és a Facebooknak. A lehető legerősebb módon teszik meg a szükséges lépéseket.

 

A változások akkor lépnének életbe március végén, ha Erdogan és pártja megnyeri a választásokat (március 30.), ha pedig ez nem történik meg, hajlandó távozni a politikai életből.

 

Forrás: TheGuardian.com