Egyedülálló egészségmenedzsment applikáció a piacon

forrás: Prím Online, 2014. március 11. 13:26

Nemzetközileg is újdonságnak számító megoldást mutatott be a Doktor 24. Az új mobilapplikáció sokak életét könnyíti meg azzal, hogy gyorsan és hatékonyan segít eligazodni fontos, sőt akár sürgős egészségügyi kérdések között.

 

Hivatalosan is bemutatták a Doktor 24 komplex, a személyes egészség-menedzsmentet támogató mobilalkalmazását. Az applikáció újdonsága, hogy Magyarország legnagyobb, online szakorvosi adatbázisát integrálták a rendszerbe, a felhasználól eligazodást  pedig interaktív tünetkereső és gyógyszertár kereső funkcionalitás is segíti. A keresők mellett az alkalmazáson keresztül egy online, orvosi időpontfoglaló is elérhető, így ténylegesen megvalósulhat, hogy egyetlen kattintással 133 szakterületről, közel 1000 szakorvos valamelyikéhez foglalható időpont.

 

A teljes egészében magyar fejlesztésű program az ún. MHealth (Mobil Health) megoldások térnyerését jelzi. Az egészségtudatosság terjedésével egyre többen szeretnék saját egészségük ügyét kézben tartani. Támogatója a Richter Gedeon Nyrt., amely a hazai gyógyszerellátás meghatározó szereplőjeként fontosnak tartja, hogy olyan korszerű szolgáltatások megjelenését is támogassa,  mely a betegek számára lehetőséget teremt a prevencióra, valamint segítséget nyújt az egészségügyben történő hatékonyabb eligazodásban.

 

 

Az egészségügyi alkalmazás nemcsak  konkrét egészségügyi kérdések kapcsán nyújt segítséget, de célzott, egyénre szabott üzeneteivel proaktívan figyelmeztet is az egészséggel kapcsolatos napi, illetve általános teendőkre. A Doktor24 mobilapplikáció egyszerre nyújt segítséget a prevencióhoz, az egészséges életmód fenntartásához, a tünetek felismeréséhez, az egészségügyben történő eligazodáshoz és a hatékony orvosi ellátás megtalálásához. Az applikáció Android és iOS rendszerű okostelelefonokhoz érhető el.

 

2012-es megalakulása óta a Doktor 24 az egészségmegőrzéssel, és betegség prevencióval kapcsolatos  tudatformálást célozza. Ennek lényeges eleme ez a mobilapplikáció, ami önmagában is a Doktor 24 üzenetét hordozza: ”A betegségeket könnyebb megelőzni, mint orvosolni.”    

 

Újdonságok:

 

Orvos kereső és időpont foglaló:

133 egészségügyi szakterületről, közel 1000 minősített szakorvos elérhetősége érhető el, a keresés után pedig egy kattintással időpont is foglalható a szakemberekhez.

 

Gyógyszertár kereső:

A folyamatosan frissülő adatbázisban több mint 3000 gyógyszertár található meg. Az alkalmazás a GPS segítségével figyelembe veszi a felhasználó aktuális pozícióját és a legközelebbi gyógyszertárat térképen is megjeleníti.

 

Interaktív tünetkereső:

A páciens a test különböző pontjain, szervrendszereiben kialakuló tünetek alapján keresve, listát kap a szóba jöhető kórképekről és azok rövid ismertetését is elolvashatja. A tünetkereső alkalmazás természetesen semmilyen formában nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és a pontos diagnózis felállítását!

 

Értesítések egészséggel kapcsolatos teendőkről:

Egyéni paraméterek beállítása után, a rendszer értesítéseket küld a felhasználónak az aktuális egészség-teendőkről, mint például szűrővizsgálatok esedékessége, időszakos védoltások oltások beadásának szükségessége, egyéb, fontos szezonális információk az egészség világából.

 

Intelligens gyógyszerezés figyelő: 

Előzetes, egyéni beállítást követően figyelmeztet a rendszeresen szedett gyógyszerek bevételének napi esedékességéről, illetve arról, ha például elfogyóban van egy készítmény.