Rugalmasság és költséghatékonyság a kkv szektor biztonsági hívószavai

forrás: Prím Online, 2014. március 10. 12:11

A Cyberoam hálózatbiztonsági gyártó megoldásai lehetővé teszik, hogy a kis és középvállalatok is átfogó rálátással rendelkezzenek felhasználóik viselkedéséről teljes hálózatukon. A felhasználó alapú Unified Threat Management (UTM) egyetlen platformon foglalja magába egy kkv-nak szükséges hardveres és szoftveres megoldásokat, megújított NG sorozata pedig rugalmas csatlakozási lehetőségeket kínál. 

 

„Ügyfeleink közül főleg a kkv piacon érezhető az az egyszerűség és átláthatóság iránti igény, amely egyetlen eszközben nyújt teljes körű biztonsági megoldást. A szegmensre jellemző továbbá a flexibilis csatlakozási lehetőség iránti igény, így a komplex védelmi rendszer mellett kifejezetten előnyös a Cyberoam XP szériája, amihez plusz ethernet vagy optikai modul is csatlakoztatható. A vállalatra és felhasználóira szabott megoldás, így egyetlen eszköz igénybevételével biztosítja az informatikai védelmet, ráadásul jelentéskészítő funkciójának köszönhetően további hálózati információkat kaphatunk, például egyes munkavállalóink internetezési szokásairól.”mondta el Béres Péter, a Cyberoam termékeket forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője.

 

Az egy felületen koncentrált tűzfal és behatolás-megelőző rendszer, vírus- és kémprogram védelemmel, valamint levélszemét-szűréssel és webszűréssel kiegészülve költséghatékonyabb megoldást nyújt, mintha egyesével szereznék be a kis és középvállalatok ezeket az összetevőket. A Cyberoam UTM eszközök a beépített jelentéskészítő segítségével pedig további az üzletmenet hatékonyságot növelő riport hívható le, ami a többi funkcióhoz hasonlóan, távolról is elérhető.

 

 

A Cyberoam NG sorozata biztonságot, termelékenységet és összekapcsolhatóságot biztosít, amelyet most a legújabb XP szériával bővítettek. Ez az egyszerű jelzés a praktikus FleXi Port rövidítése, amely különböző bővíthető modulokat jelent optikai vagy ethernet interfészeket rejtve.

 

A rugalmas, optikai modulokkal bővíthető XP sorozat teljes körű védelmet kínál és rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amelyre egy kkv-nak szüksége lehet. Ez derül ki a SC Magazin legújabb tesztjéből is, amelyben a Cyberoam megerősített NG szériája ötcsillagos értékelést kapott. A fent említett biztonsági jellemzők mellett az egyszerű és átlátható telepítést, a webes kezelőfelület jól szervezettségét és könnyen kezelhetőségét is kiemelik. A mellékelt kezelési útmutató pedig csak kiegészíti, és még egyszerűbbé teszi a kezelhetőséget. A teljes tesztet itt olvashatják.