Új NFC-képes Samsung nyomtatók KKV-knak

forrás: Prím Online, 2014. március 20. 15:32

A Samsung bemutatta új NFC-képes nyomtatóit: az Xpress C1860-as sorozatú színes lézernyomtatókat és az Xpress M2885-ös sorozatú mono-lézer nyomtatókat. Ezeket olyan irodák, KKV-k számára tervezték, amelyek sokat nyomtatnak, és ahol számos más informatikai eszközzel kell biztosítani a kompatibilitást. Mindkét sorozat támogatja a Samsung Cloud Printet, amely már idén kapható lesz az USA-ban és Európában.

Gyorsabb nyomtatás, nagyobb teljesítmény

 

Az Xpress C1860-as sorozat egy C1810W színes lézernyomtatóból és egy C1860FW színes multifunkciós nyomtatóból áll, melyeknek MFP modellje egyszerre teszi lehetővé a nyomtatást, a másolást, a szkennelést és a fax küldést is. Az Xpress M2885-ös sorozat az M2835DW mono lézernyomtatóból és az M2885FW multifunkciós nyomtatókból áll, a multifunkciós modellel  szintén lehet nyomtatni, másolni, szkennelni és faxot küldeni. 

 

Ezek a nyomtatók egyszerűvé és kényelmessé teszik a mobil nyomtatást a KKV felhasználók számára, és rendkívüli nyomtatási sebességre képesek: 28 lap percenként (A4-es méretben) a mono lézernyomtató esetén és 18 lap percenként (A4-es méretben) a színes lézernyomtatóknál.

 

Az Xpress C1860 kétmagos processzorral (533MHz-es elsődleges processzor és 150MHz-es másodlagos processzor) és 256MB-nyi memóriával (512MB-ig bővíthető) rendelkezik, míg az Xpress M2885 készülék 600MHz-es processzorral és 128MB-nyi memóriával érhető el.

 

Az Xpress M2885/C1860-as sorozat professzionális minőségben nyomtat, ahol a szövegek élesek, a képek pedig tiszták a Samsung egyedi képjavító eljárásának és a Rendering Engine for Clean Page (ReCP) technológiának köszönhetően. Emellett az Xpress C1860 sorozat élénk és ragyogó színekkel dolgozik a kisebb és egyenletesebb festékrészecskéket tartalmazó polimerizált toner révén.

 

 

Nyomtatáskönnyítő funkció mobileszközökön

 

A Samsung már mobil eszközökön is elérhetővé teszi az „Easy Print Management” nyomtatáskönnyítő funkciót, amelyet eddig csak asztali számítógépeken alkalmaztak. Az NFC funkcióval és a Samsung Mobile Print alkalmazással kiegészítve a külön informatikai osztállyal nem rendelkező KKV ügyfelek is most már könnyen nyomon követhetik eszközeik állapotát, egyéb adatait, valamint a fogyóeszközök felhasználását.

 

Az esetlegesen felmerülő vevői igények kielégítése érdekében a Samsung Mobile Print alkalmazás egy sor olyan videót is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a helyszínen észleljék, és oldják meg a hibákat, s ne kelljen várniuk az ügyfélszolgálatra.  

 

Kényelmesebb mobilnyomtatás

 

A világ első NFC-képes nyomtatóinak (azaz az Xpress C410W sorozatnak) 2013-as bemutatkozása után a Samsung továbbra is arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb mobilnyomtatási élményt kínálja. A Samsung mindkét új nyomtatócsaládja rendelkezik NFC és Wi-Fi Direct technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen és biztonságosan tudják kinyomtatni dokumentumaikat, képeiket, valamint a közösségi oldalak tartalmát: ehhez csak hozzá kell érinteniük az okostelefonjukat a nyomtatóhoz.

 

A felhasználók még szkennelt dokumentumokat is küldhetnek az okostelefonjukra közvetlenül a multifunkciós nyomatókról, s így nincs szükség arra, hogy a fájlokat e-mailben vagy az asztali számítógépen keresztül küldjék át.

 

A „C1860/M2885” sorozatokat először Európában mutatják be áprilisban, a Samsung Mobile Print alkalmazás pedig ingyen letölthető a Google Play Store-ból és az Apple App Store-ból.