Titkosítja leveleinket a Gmail

Czipperer Dia, 2014. március 21. 11:21

Ami korábban csak opció volt, az most alapbeállítás lett. A Google alapértelmezetté tette a https-kapcsolatot  Gmail levelezőrendszerében.

2010 óta választható a titkosított https-kapcsolat Gmailben, ám a Google most úgy döntött, alapbeállítássá teszi. Mostantól a Gmail csak https-kapcsolaton keresztül küldi az adatokat a számítógép és a Gmail szerverei között.

 

A Google hivatalos blogján azt is közölte, hogy a Google szervereire érkező levelek szintén titkosak lesznek. Korábban, ha egy titkosított levél az egyik szerverről átkerült a másikra, már nem volt titkosítva.

 

A megoldás alapbeállításként való alkalmazása, valamint a továbbfejlesztett titkosítás azt jelenti, hogy bármilyen hálózatot is használunk, leveleink továbbra is „hozzáférhetetlenek” lesznek. A Google szerint üzeneteink 100%-ban biztonságban lesznek még publikus wi-fi használatakor is.

 

A vállalat azt mondta, ez a változás azt jelenti, hogy ők is tettek valami kiemelt fontosságú dolgot a tavaly nyári események óta (itt a Snowden-ügyre gondoltak).

 

Kiemelték azt is, hogy az oldal elérése ugyanolyan fontos számukra, mint a biztonság. Tavaly a Gamil 99,978%-osan állt a felhasználók rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint két órányi zavar volt a szolgáltatásban.

 

Forrás: Mashable.com Google Blog; Kép: techpublic.net