Google Now – már asztali verzióban is

Czipperer Dia, 2014. március 27. 11:14

A Google több mint egy évvel a Now debütálása után asztali verzióban is elérhetővé tette a szolgáltatást a Chrome böngészőben. Ha a felhasználó asztali gépen is bejelentkezik Google-fiókjába, számos hasznos kártya megjelenik számára.

Sok mobiltulajdonos számára ismerős lehet a Google Now szolgáltatás, mely eddig csak mobilon volt elérhető. A Google azonban most a program PC-változatát is elérhetővé tette, így a kis kártyák már asztali felületen is hasznos mankók lehetnek.

 

Mire jó a Google Now?

 

Azt is mondhatjuk, hogy a Now egy hasznos kisokos, egy virtuális asszisztens. Megmondja, hogyan jutunk legkönnyebben haza, ha beállítjuk „alapértelmezett” otthonunkat, mindig mutatja az aktuális híreket, figyelmezet a közelgő fontos eseményekről, és kedvens sportcsapatunkról is naprakész információkkal szolgál. A Now kártyáit mindenki maga testreszabhatja, így valódi személyes szolgáltatást nyújt.

 

Beállíthatjuk, hogyan közlekedünk általában (gyalog, tömegközlekedés, bicikli vagy autó), és ennek tükrében igyekszik a legjobb útvonalakat kikalkulálni számunkra. Megadhatjuk otthoni és munkahelyi címünket, és pozíciótól függően kikalkulálja, hogyan juthatunk el legkönnyebben az adott helyre.

 

Az asztali verzióban persze számos, helymeghatározáson alapuló kártya érvényét veszti, ha a mobileszközünk teljesen máshol van éppen. Előfordul, hogy a két kijelzőn található adatok eltérnek egymástól, mert egy bizonyos helyfüggő funkció esetén az adott eszköz helyadatait használja a szolgáltatás. A mobil és az asztali verzió párban egymással működik, vagyis a mobilos értesítések PC-re is érkeznek. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy mobilon és asztali gépünkön illetve laptopunkon is bejelentkezünk a fiókunkba, tehát szükséges, hogy mobilkészüléken is használja az adott user a szolgáltatást.

 

 

A frissítés fokozatos, így nem biztos, hogy mindenki találkozott már a kártyákkal a gépén, ám a következő hetekben minden olyan felhasználónál megjelenik majd (angol nyelven), aki mobileszközén is használja a szolgáltatást, és asztali gépén is ugyanazzal a fiókkal jelentkezett be.

 

Forrás: Techspot.com