Internetes árverésen válik meg 151 luxusautótól az olasz kormány

forrás: Prím Online, 2014. március 29. 15:23

Azért adja el felső kategóriás szolgálati autóit az olasz kormány, hogy szimbolikusan példát mutasson takarékosságból - írja az autoszektor.hu.

Az olasz kormányhivatalnokok rendelkezésére álló 59 ezer szolgálati autó fenntartása becslések szerint évente egymilliárd euró terhet ró az adófizetőkre.

A fényűző modelleket 25-ösével bocsátják áruba az eBay aukciós oldalon. A két napja kezdődött és április 16-ig tartó árverésen az egyik legnagyobb érdeklődés egy 126 ezer kilométert futott, 2007-es szürke Alfa Romeo 166 iránt mutatkozik, amelyre már több mint negyvenen tettek ajánlatot, a licit péntek délután 8621 eurón állt. Egy BMW 525d, amelyben teveszínű bőrülések vannak, 15 050 eurón állt 75 ajánlat után.

Még ezután indul a licit a legdrágább modellek között szereplő két Jaguarra az igazságügy-minisztériumtól, amely a múlt év végén 830 sofőrös gépkocsiból álló szolgálatiautó-parkot működtetett. A tárca megválik még három Subarutól és öt Lancia Lybrától is.



Elárvereznek 11 Maseratit is, amelyeket 2011-ben vásárolt az állam darabonként 117 ezer euróért. Ezeket az autókat Silvio Berlusconi kormányzásának végóráiban, az eurózónát sújtó adósságválság tetőpontján szerezték be heves viták közepette.

A felsőkategóriás személyautók státuszszimbólumnak számítanak az olasz kormánytisztviselők körében, akik a közlekedési szabályokra és lámpákra többnyire fittyet hányva száguldoznak velük.

 

forrás: autoszektor.hu.