Android mobilokra és iPhone-ra is ingyenes a Microsoft Office

Czipperer Dia, 2014. március 31. 16:46

A Microsoft az Android felhasználók és az iPhone tulajdonosok számára is ingyenessé tette az Office otthoni verzióját, ami azt jelenti, hogy nem kell Office 365 előfizetés a dokumentumok megtekintéséhez és szerkesztéséhez.

Múlt héten debütált a Microsoft Office iPad verziója, amely már az első napokban nagy népszerűségnek örvendett. Az első 24 órában a letöltési lista élén állt a Word, az Excel és a Power Point is (az első három helyen).

 

Ám az iPad verzió korlátlan használatához szükség van az Office 365 előfizetésre, amely az iPhone esetében megszűnt, vagyis teljesen ingyenessé vált az otthoni felhasználók számára. Az üzleti felhasználóknak továbbra is szükséges az Office 365 havi előfizetés.

 

 

Egyetlen korlátozás van csupán, méghozzá az, hogy az alkalmazás segítségével csak megnézni és szerkeszteni lehet a dokumentumokat, újak létrehozására nincs lehetőség.

 

Természetesen a Microsoft az Android felhasználókat sem hagyta ki a sorból. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy az Android alkalmazás is ingyenes okostelefonokra, és letölthető az Google Play áruházból, az iPhone-ra optimalizált applikáció pedig az App Store-ból.

 

A Microsoft szóvivője kifejtette, hogy a vállalat Android táblagépekre valamint Windows Phone készülékre is elérhetővé szeretné tenni alkalmazását.

 

Forrás: Techspot.com