Új hálózatkezelési és felügyeleti megoldások a Delltől

forrás: Prím Online, 2014. április 1. 10:20

A Dell bejelentette új hálózatkezelési megoldásait, többek között a Dell Networking Z9500 adatközponti kapcsolót, amely jelenleg az egyetlen, rack unit-ban mért legnagyobb sűrűségű, energiahatékony 10/40 GbE megoldás, amely a jövőbeli skálázhatóságnak megfelelően bővíthető. A továbbfejlesztett adatközponti switch segítségével a vállalatok hatékonyabban végezhetik és modernizálhatják a méretezhető, valamint a felhőalapú környezetben zajló munkafolyamataikat.
 

Az új Active Fabric Controller megoldás az adatközpont-infrastruktúrák átalakítását és modernizálását teszi lehetővé a vállalatok számára. A hálózatifunkció-virtualizálási (Network Function Virtualization – NFV) megoldások elterjedésének érdekében a Dell több konzorciummal és partnerrel is együttműködik, ilyen partner például a Red Hat is.

A Dell segíti a vállalatokat az adatközpontok hálózati architektúrájának fejlesztésében, hogy azok megfelelhessenek a virtualizáció, a változó forgalmi trendek és a modern munkaterhelési igények által támasztott új elvárásoknak, beleértve a felhőalapú és a szolgáltatásként biztosított megoldásokat is. A szabványalapú technológiák használatával a Dell olyan architektúrákat kínál, amelyek segítenek a régebbi rendszerek fejlesztésében és a forgalmazóktól való függés hátrányainak kiküszöbölésében, és amelyek időtálló infrastruktúrát biztosítanak a szoftveralapú hálózatkezelésre (software-defined networking – SDN), a felhőalapú szolgáltatásokra és az egyre népszerű új technológiákra, többek között az NFV-re történő áttéréshez.

Dell Networking Z9500


A Dell Networking Z9500 switch az egységenkénti legsűrűbb szabványos méretű adatközponti kapcsoló, amely az L2/L3 switch- és kapcsolóprotokollok teljes kínálatát biztosítja. A Dell Networking Z9500 switch a központosított vagy elosztott magarchitektúrák használatával segíti az adatközpontok 10/40 GbE aggregációs követelményeinek teljesítését, a nagy teljesítményű vállalati adatközpontok, a felhőalapú informatika, valamint a szolgáltatók által üzemeltetett adatközpontok és a vállalati LAN-központok esetében.
A Dell Networking Z9500 ideális web 2.0 és a nagy teljesítményű informatikai folyamatok, valamint a virtualizáció munkaterheléseihez.

·    Páratlan sűrűség/teljesítmény: a Z9500 switch a Dell előző generációs kapcsolóinál háromszor nagyobb rackszekrényenkénti sűrűséget és több mint 10 Tbps adatátviteli teljesítményt biztosít feleakkora válaszidő mellett.
·    Maximális rugalmasság: 3 RU méretű központi kapcsoló 132 40 GbE porttal, amely 528 10 GbE portra bővíthető.
·    Méretezhetőség a jövőben is: időtálló méretezhetőség és igény szerinti licencelés a 36, 84 vagy 132 portos termékváltozatokhoz egy szabványos méretű kapcsolóban, amellyel kisméretű adatközpontok hálózata építhető ki, illetve a számítási igény növekedésével növelhető a hálókapacitás.
·    Ideális olyan munkaterhelésekhez, mint például a web 2.0, a nagy teljesítményű informatika és az egyszerűbb hálót igénylő virtualizálás.
·    Rendkívül hatékony: a portonkénti energiafogyasztás megközelítőleg feleakkora, mint a Cisco Nexus 6004 esetében1, és a szerszámokat nem igénylő Enterprise ReadyRails szerelőkészletnek köszönhetően hatékonyan, kevesebb energia és erőforrás ráfordításával telepíthetők a rackek.

Dell Active Fabric Controller


Az OpenStack és az OpenFlow rendkívül ígéretesek az infrastruktúrák gazdaságosságának, valamint a modern vállalkozások üzemeltetési és műszaki képességeinek fejlesztése szempontjából, azonban bevezetésük igen összetett és bonyolult feladat lehet a vállalati IT számára. A felhő-rendszergazdáknak olyan megoldásra van szükségük, amellyel leegyszerűsíthetik a hálózati konfigurációkat, ugyanakkor javíthatják a felhőalapú szolgáltatások hálózati funkcióit.

A Dell Active Fabric Controller egy SDN-platform, amelyet kifejezetten a hálózati funkciók egyszerű és biztonságos konfigurálására és telepítésére terveztek, felhőalapú és XaaS környezetekhez. A Dell Active Fabric Controller megoldás a vállalati OpenStack-rendszerekhez készült, és a Dell OpenStack-alapú felhőmegoldásainak választható összetevőjeként is használható.  A frissítés egyszerű, integrált megoldást biztosít a vállalatoknak, így azok igény szerint nyújthatnak virtuális hálózati szolgáltatásokat az OpenStack-megoldásokhoz, a fizikai infrastruktúra teljesen automatikus és egységes életciklus-felügyeletével.

·    Egyszerű üzemeltetés és intelligens megközelítés: felhő- és alkalmazás-rendszergazdák számára optimalizált Plug-n-Play hálózati megoldás, amely a munkaterhelés- és házirendfigyelés biztosítása érdekében együttműködik az OpenStack-alkalmazásokkal. A megoldás lehetővé teszi olyan szolgáltatás elemek beépítését, mint például a tűzfal, a terheléskiegyenlítés és a nagy kiterjedésű hálózatok optimalizálása.
·    Testre szabott házirendek biztosítása: igény szerinti, testre szabott virtuális hálózat, amely a munkaterhelések elindításakor, leállításakor és módosításakor alkalmazkodva fokozza minden egyes alkalmazás biztonságát, teljesítményét és hatékonyságát.
·    Rendkívüli hatékonyság: a rugalmas, automatikusan alkalmazkodó hálózati szolgáltatások a legnagyobb hatékonyságú tervezést, üzemeltetést és alkalmazástelepítést biztosítják automatizált életciklus-műveletekkel és központosított, teljes hálózatra kiterjedő láthatóságot biztosító önkiszolgálással.

Az egyszerű plug-and-play eszközfelismerés és -telepítés mellett a Dell Active Fabric Controller az automatizált topológiai és továbbítási optimalizáció, a teljes hálóra kiterjedő programozhatóság és az egyszerű üzemeltetési életciklus segítségével nyit új távlatokat a hálózatkezelés terén. Az OpenStack rendszerbe integrálható Active Fabric Controller a vállalati felügyeleti szoftvereknek és az NFV-rendszer bevezetés felgyorsításának is alapvető eleme.