Vine: privát üzenet- és videóküldés

Czipperer Dia, 2014. április 4. 14:31

A Twitter új funkcióval bővítette népszerű szolgáltatását, a Vine-t. A felhasználók ezentúl privátban üzenhetnek egymásnak, és videót is küldhetnek úgy, hogy azt más ne lássa.

Legutóbb az Instagram háza táján lehetett hasonlót hallani. Tavaly év végén vezették be a privát üzenet- és képküldést, az Instagram Directet. Most a Vine is rájött, hogy van létjogosultsága egy ilyen lehetőségnek. Ahogy blogposztjukban kifejtették, már az első napokban felismerték, hogy egyre növekvő igény mutatkozik a privát üzenetváltások iránt – bár kicsit sokáig tartott, mire megszületett a döntés.

 

Kezdésként a navigációs menünél választhatjuk ki az üzenetek funkciót, és rögzíthetjük a videót, megírhatjuk az adott üzenetet, és elküldjük, akinek szeretnénk. Jó hír, hogy több címzettet is megadhatunk. Az egészben az a legjobb, hogy nem egy nyilvános chatről van szó ebben az esetben sem, hanem, ha nyolc embernek küldünk el egy adott tartalmat, akkor nyolc különböző beszélgetésre oszlik.

 

 

Fontos, hogy akinek privátban szeretnénk valamilyen módon üzenni, azt kövessük, mert azt is beállíthatjuk, hogy olyan embertől ne érkezzen üzenet, akit nem ismerünk. Alapértelmezetten ugyanis inboxunk két részre oszlik: barátok (emberek, akket ismersz), illetve mások (vagyis, akiket nem követünk). Ezen kívül arra is van lehetőség, hogy SMS-ben vagy e-mailben üzenjünk az alkalmazáson keresztül olyanoknak is, akik nincsenek jelen a Vine-on.

 

A frissítés továbbá azt is lehetővé teszi, hogy különféle színekkel szabjuk testre profilunkat, amelyet a többi Vine felhasználó is lát majd.

 

Forrás: Techspot.com