Európába érkezett a Ricoh kattintható papír technológiája

forrás: Prím Online, 2014. április 9. 11:22

Kereskedelmi forgalomba kerül a Ricoh kattintható papír (Clickable Paper) technológiája Nyugat- Európában. A bevezetés országról országra történik, nemsokára pedig hozzánk is megérkezik.

Mi is az a kattintható papír?

 

Egy különleges, interaktív nyomtatási megoldásról van szó, amely összeköti az online és offline világot. Lehetővé teszi az azonnali, egyérintéses hozzáférést akár hat különböző online forráshoz, mint például videó/multimédia, weboldalak, e-commerce, portálok és szociális hálók. A Kattintható papír interaktívvá teszi a papíralapú kommunikációt, és kiterjedt értéket nyújt az olvasóknak, azáltal, hogy egyszerűen hozzáférhetnek a digitális tartalmakhoz okostelefonjuk, vagy táblagépük segítségével. Funkcionalitása kritikus lehet hatékony interaktív nyomtatott kampányok esetén, ahol fel kell kelteni az olvasókban az igényt, hogy további tartalmakat keressenek, illetve a kiadók és a hirdetők számára biztosítani kell ezen tevékenységek nyomonkövethetőségét.

 

Benoit Chatelard, a Ricoh Europe Megoldások részlegének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a technológia számos olyan képességgel rendelkezik, ami igazán vonzóvá teszi azon vállalatok számára, akik módokat keresnek arra, hogy nagyobb értéket adjanak nyomtatott anyagaiknak és a mobilkommunikáció élvonalába helyezzék magukat. „A Kattintható papír segítségével a kiadók és hirdetők gyors eredményekkel kecsegtető interaktív multimédia kampányokat készíthetnek. Továbbá úgy védi meg a nyomtatási szolgáltatásból élő vállalatokat, hogy közben egy gyors ROI-t biztosító egyedi marketing szolgáltatás segítségével újradefiniálja őket. A végeredmény a pontosabb riportálást biztosító lekövethetőség, ami a kiadók és hirdetők szemében egyaránt növeli ennek a megoldásnak az értékét.”

 

 

A technológia használata

 

A Kattintható papír a Ricoh vizuális kereső és képfelismerő technológiáján alapszik. Biztonságosabb, mint a QR kód, és lehetővé teszi a már kinyomtatott anyagok újraértelmezését, anélkül, hogy szerkeszteni vagy újraformázni kéne a forrásdokumentumot. Bár a Kattintható papír logót rá lehet nyomtatni az oldalra, hogy informáljuk az olvasót arról, hogy a képek további interakciós lehetőségeket rejtenek, a technológiának nem feltétele, hogy vizuális jeleket helyezzünk el a kinyomtatott anyagon, így nem szükséges egy vonalkód köré tervezni az oldalt, ami ronthatná a dokumentum megjelenését. 

 

Kép: redusers.com