1 millió aktív mobilozó a Facebookon

Czipperer Dia, 2014. április 24. 11:51

A világ jelenleg legnépszerűbb közösségi oldalát, a Facebookot egyre többen érik el valamilyen mobilalkalmazáson keresztül. A legtöbb mobilplatformra elérhető alkalmazásokkal ma már több mint 1 millió duzzadt a havi aktív mobiluserek száma.

34%-kal növekedett a mobilfelhasználók száma az előző évhez képest. A januártól márciusig tartó időszakban vizsgálták a havi átlagos felhasználószámot mobilon, mely alapján kiderül, hogy számuk március 31-éig bezárólag átlépte az 1 milliót (1,01). Ezzel a mobilhirdetési piac is jelentősen növekedett, tavaly óta 17,5%-kal, míg egy évvel korábban csupán 5,4%-os volt a növekedési ráta.

 

Az adattal kapcsolatban Sharyl Sandberg, a vállalat ügyvezető igazgatója egy szerdai konferencián elmondta, hogy a mobil egy erős vezető számukra. Cathy Boyle, az eMarketer elemzője is kiemelte, hogy az emberek egyre jobban mobilra vándorolnak, és jelenleg a Facebook az egyik legnépszerűbb alkalmazás. Azt is hozzátette, hogy a mobilra szánt idő is növekedett. Az amerikai felhasználókat tekintve majdnem egy órával nőtt a mobilon töltött idő: 2 óra 20 percről 3 órára.

 

Forrás: USAToday.com; Kép: digitaltrends.com