Régiós vezető szerepre készül XXI. századi informatikai hálózatával a Zeneakadémia

forrás: Prím Online, 2014. április 25. 09:22

Május 7-én félnapos rendezvény keretében mutatja be a megújult Zeneakadémia XXI. századi informatikai hálózatát, melynek körültekintő kiépítésével nemcsak a zeneművészeti oktatásban, de rendezvényközponti minőségében is régiós vezető szerepre készül. A User Certified 2014 konferencia a fejlesztésben részt vett szereplők, a D-Link, a TE Connectivity és a T-Systems Magyarország támogatásával jött létre, de előadásait az új generációs Wi-Fi és vezetékes hálózatok felhasználói tartják.

Az elmúlt év egyik legjelentősebb kormányzati beruházása volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Andrássy úti épületének teljes renoválása. Közép-Európa legnagyobb és legismertebb zeneművészeti felsőoktatási intézménye 2014 febuárjára visszanyerte százaeleji külsejét és belső kialakítását, azonban ez nem lett volna elég: a XX. század eleji épületnek XXI. századi technológiával kellett működnie.

A Zeneakadémia vezetése nem bízta a véletlenre az informatikai hálózat kiépítését, és a rendelkezésre álló rövid idő ellenére úgy döntött, hogy egy olyan megoldást épít ki, mely a házat az egyik legamagasabban felszerelt európai rendezvényhelyszínné teszi.

Néhány hét alatt – a műemléki hatóságok árgus szemei előtt – kiépült az ország egyik legkomplexebb vezeték nélküli hálózata, IP alapú megfigyelőrendszere és virtualizált infrastruktúrája. Az eredményre méltán büszke partnerek, a D-Link, a TE Connectivity és a T-Systems Magyarország úgy döntött, mögé áll egy olyan kezdményezésnek, amely minden érdeklődő hazai felsőoktatási intézménynek, közép- és nagyvállalatnak, közintézménynek bemutatja a követendő példát best practice jelleggel.

A május 7-én megrendezésre kerülő User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferencia az érdeklődő felhasználók számára ingyenes, félnapos program, melynek záróakkordjaként a résztvevők – egyedülálló módon – betekintést nyerhetnek a meújult épületegyüttes kulisszái mögé is.