Zuckerberg a Madam Tussauds-ban

Czipperer Dia, 2014. április 29. 08:41

Mostantól Mark Zuckerberg élethű másával is találkozhatnak azok júniustól, akik San Franciscói Madam Tussauds múzeumban járnak. A Facebook-vezért zokni nélkül, törökülésben örökítették meg.

A londoni alapítású viaszmúzeumban, a Madam Tussauds-ban számos híresség életnagyságú viaszszobrával találkozhatnak a turisták, érdeklődők. Szerdán mutatták be Mark Zuckerberg figuráját is annak apropóján, hogy júniusban nyit a múzeum San Franciscóban. A Facebook alapítójának viaszmását két másik hírességgel együtt mutatták be: Leonardo DiCaprio és Rihanna társaságában.

 

 

Mark Zuckerberg életnagyságú viaszbábuja törökülésben ül, kezében egy laptoppal, mezítláb. Ő is csatlakozott Steve Jobshoz és Bill Gateshez a technológiai guruk sorában.

 

A viaszbábukat kézzel készítik, és hajuk valódi. Általában az a bevett szokás, hogy  az illetőt felkérik, hogy álljon modellt, hogy a méretarányokat tekintve minél pontosan alkotás születhessen. Sajnos Zuckerberg nem volt elérhető, így a művészek kizárólag fotókra hagyatkozhattak munkájuk során. Az alkotás elkészítése körülbelül 3-4 hónapig tartott.

 

 

A múzeum június 26-án nyitja meg kapuit, ahol az érdeklődők a fent említett hírességek mellett számos más sztárral, politikussal és technológiai szakemberrel találkozhatnak majd.

 

Forrás: Mashable.com