Bemutatkozott a Lytro ILLUM

Czipperer Dia, 2014. április 30. 10:34

Megjelent az újgenerációs Lytro Light Field Camera, a Lytro ILLUM. Az első Lytro modellt 2012-ben mutatták be, amely akkor egy új területet nyitott a fényképezésben. Ezt az utat folytatja, de már egy új szinten a Lytro ILLUM.

A Lytro ILLUM teljesen egyedi fényképezési élményt kínál a 40 megarayes szenzorával és 8-szoros optikai zoomjával. A készülék a virtuális valóság és a 3D grafika technológiai forradalmára reflektál. Saját fejlesztésű szoftvere lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy képeiket 3 dimenziós változatban is megnézhessék, egyéni animációkat hozzanak létre, valamint azt is, hogy a képeket átalakítsák különböző formátumokká, mint például JPEG-be. Ezután pedig könnyedén megoszthatják a weben vagy bármilyen mobileszközön.

A Lytro ILLUM munkafolyamatai kompatibilisek a már meglévő fotószerkesztő programokkal, mint például az Adobe Photoshop, a Lightroom vagy az Apple Aperture szoftverével. Mindez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a már jól ismert és kedvelt szerkesztőeszközöket használhassák.

 

A fényképezőgépben található szoftver nagy előnye, hogy a fotókat utólag könnyedén lehet szerkeszteni (például képmélység és fókusz). Ráadásul a masina nem akármilyen zoommal rendelkezik: olyan tárgyakra is képes fókuszálni, melyek közvetlen a lencse előtt vannak. A különböző beállítások segítségével akár 3D-s képeket is létrehozhatnak a felhasználók.

A készülék elsőre nem tűnik túl nagynak és nehéznek, ám sajnos nem egy pihekönnyű fényképezőgépről van szó: a 86mm x 145mm x 166mm-es mérethez 940 grammos tömeg párosul. Ez nagyban köszönhető a lencsének, mely önmagában is elég méretes, és  fixen a kameratestre rögzítették.

 

A felhasználói igényeket szem előtt tartva az LCD kijelző méretét is növelték 1,52-ről 4 hüvelykre. A korábbi 8 illetve 16 gigás tárhely azonban megszűnt, viszont cserébe a készülék microSD támogatással rendelkezik.

 

A fényképezőgép augusztustól lesz kapható, de már elrendelhető a Lytro oldalán  1499 dolláros áron.

 

Forrás: Mashable.com, Lytro