Elnémítás funkciót tesztel a Twitter

Czipperer Dia, 2014. május 5. 15:43

A Twitter egy új megoldást tesztel. Maga az ötlet nem új, csak a mikroblog oldal életében. A funkció lényege, hogy „elnémíthatunk” bizonyos embereket, akiket követünk, vagyis ezáltal szűrhetünk bizonyos, számunkra nem kívánatos tartalmakat.

A Mute névre hallgató funkciót teszteli jelenleg a Twitter. Ez nagyban hasonlít a blokkoláshoz, ám azzal ellentétben nem szakítja meg végleg a kapcsolatot az illetővel, és nem is értesíti őt erről a műveletről, csupán elhallgattatja számunkra, vagyis az általa megosztott tartalmak nem jelennek meg nekünk.

 

Furcsának tűnhet ez a megoldás, hiszen ha valakire nem vagyunk kíváncsiak, egyszerűen letilthatjuk. Igen ám, csak előfordulhat olyan eset, hogy az általa megosztott tartalmak idegesítenek vagy egyszerűen csak nem érdekelnek, ám az illetővel továbbra is szeretnénk kapcsolatban maradni.

 

 

A funkció azonban a direkt üzeneteket nem blokkolja, valamint azokat a bejegyzéseket sem, amelyekben minket is megjelöltek. Viszont az elnémítás megmarad egészen addig, amíg mi magunk vissza nem vonjuk.

 

A hivatalos Twitter alkalmazásban már tesztelik a megoldást, Android és iOS verzióban egyaránt, így néhány kiválasztott felhasználó már ez idő alatt is találkozhat a funkcióval. Egyelőre még nem tudni, mikor lesz elérhető minden twitteres számára.

 

Forrás: Techspot.com; Nyitókép: Twitter.com