Ingyenes firmware-frissítések a Canon Mopria-tanúsítványú nyomtatóihoz

forrás: Prím Online, 2014. május 16. 14:12

A Canon ingyenes firmware-frissítéseket kínál  hét Mopria tanúsítvánnyal rendelkező multifunkciós i-SENSYS lézernyomtatóhoz és egy multifunkciós PIXMA tintasugaras nyomtatóhoz, hogy egyszerűbbé és kényelmessé tegye a nyomtatást a mobileszközökről.

A frissítések lehetővé teszik majd, hogy a Canon eszközök automatikusan észleljék a Mopria tanúsítvánnyal rendelkező okostelefonok, táblagépek és mobileszközök Wi-Fi jelét. Ahhoz, hogy a felhasználók a mobileszközről nyomtassanak, egyszerűen csak ki kell választaniuk a képernyőn megjelenő észlelt nyomtatót. A Mopria™ tanúsítványos, otthoni munkahelyek és kis-közepes méretű vállalatok számára készült multifunkciós termékcsalád a következő Canon modelleket tartalmazza: i-SENSYS MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8280Cw, MF8230Cn (értékesítés kezdete: 2013. május), illetve MF6180dw, MF6140dn (értékesítés kezdete: 2014. március). A Canon otthoni felhasználók számára készült PIXMA MG7150 multifunkciós nyomtatójához (értékesítés kezdete: 2013. szeptember) is lesz firmware-frissítés.


A mobilos nyomtatáshoz eddig a nyomtató gyártója által készített alkalmazásokat kellett a mobil eszközökre telepíteni. A felhasználók mostantól könnyebben használhatják a vezeték nélküli nyomtatást a mobileszközökön bárhol és bármikor — otthon, a munkahelyen vagy útközben. A jövőben a Mopria™-tanúsítványos nyomtatók száma nőni fog.


A Mopria Alliance alapító tagjaként a Canon az elsők között kezdte el a Mopria™-tanúsítványos termékek fejlesztését. A Canon továbbra is azért dolgozik, hogy a nyomtatást a lehető legegyszerűbbé tegye a felhasználók számára, miközben tovább bővíti Mopria™-tanúsítványos termékei körét.