Enteriőrtervező pályázatot indít az LG

forrás: Prím Online, 2014. május 19. 08:15

Az LG Electronics (LG) a Design Plus kiállítás keretében enteriőrtervező pályázatot hirdetett, amelyre a méltán népszerű ívelt LG OLED TV ihlette otthonbelső tervvel lehet nevezni július 15-ig.

Napjainkban a szórakoztatóelektronikai eszközök otthonunk szerves részét képezik. Mivel a tér fókuszában lévő tévékészülék képes hatást gyakorolni a körülötte lévő atmoszférára, fontos hangsúlyt fektetni arra, miként is helyezzük el otthonunk terében. Érdemes a színek, bútorok, tapéták és textíliák világával összhangban lévő szórakoztatóelektronikai cikkeket választani, amelyek mind minőségük, mind formatervezésük végett szebbé teszik a lakást, és harmonikus egységet alkotnak a többi berendezési tárggyal.

A most kihirdetett "Érezd az LG OLED-stílust" pályázat célja, hogy kihívás elé állítsa az enteriőrtervezőket — lakberendezőket, belsőépítészeket, formatervezőket — és a megszokott gyakorlattól eltérve, a tévé inspirálta belső tereket tervezzenek. Most a főszerepet az átlátszó, légies talpra helyezett, mindössze 4,3 mm vékony, ívelt OLED TV készülék játssza, amely végtelen kontraszttal és a legmélyebb fekete színnel ajándékozza meg a nézőket.

„OLED TV-nk mind technológiáját, mind ívelt, kecses, újszerű formavilágát tekintve olyan kiemelkedő darabja lehet egy lakásnak, amelyet érdemes a hozzáillő enteriőrrel kiemelni és érvényesíteni. Kíváncsian várjuk a szakemberek és a lelkes érdeklődők terveit egyaránt arra vonatkozólag, hogy ők miként képzelik el az ívelt OLED TV inspirálta teret. A nyertesek kiválasztásának fő szempontja az, hogy a pályázó a készülék ívelt, karcsú formavilága ihlette stílust milyennek képzeli el, és hogyan képes azt megjeleníteni a belső tér további elemeiben, illetve képes-e harmonikus módon középpontba helyezni a készüléket” — mondta Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere, és a pályázat szakértőkből álló zsűrijének egyik tagja.

„A pályázat remek lehetőséget kínál arra, hogy a tervezők bebizonyítsák rátermettségüket a formák, színek és hangulatok egyedi értelmezésére, sokszínű kreativitásuk demonstrálására és egyúttal valódi elismerést szerezzenek munkájuknak” – nyilatkozta a témában Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke, aki a nívós pályázat zsűrijét is vezeti.

Az LG által meghirdetett "Érezd az LG OLED-stílust" pályázatra 2014. május 22-től július 15-ig lehet jelentkezni, az eredményhirdetésre pedig a neves szakemberekből összeállított zsűri részvételével, július 17-én kerül sor. A nyertes a legújabb LG ívelt OLED TV, egy 55EA970V modell tulajdonosa lesz, a második helyezett díja pedig egy LG G Pad 8.3 táblagép. A közönség is szavazhat az általa legjobbnak ítélt tervre: a közönségdíj egy LG CINEMA Screen formatervezésű Smart 3D televízió, míg a szavazók között egy LG G Pad tablet és 2 db LG Pocket Photo hordozható fotónyomtató talál gazdára.

További információ a www.lg.hu/oledstilus weboldalon érhető el, továbbá itt tölthetők fel a pályaművek is.