Már PayPallal is lehet fizetni a Google Play Áruházban

Farkas Norman, 2014. május 20. 11:21

A Google online áruházában végre lehetőségünk van használni PayPal fiókunkat a fizetéshez, feltéve, ha a 12 ország valamelyikében élünk, ahol már támogatott ez a megoldás.

A Google végre észrevette, hogy az alkalmazásokat, filmeket, zenéket kínáló Play Áruház látogatóinak nem feltétlenül elegendő, hogy a bankkártyájukkal, vagy – amennyiben a szolgáltató támogatja – a telefonszámlájuk terhére vásárolhatnak, hanem szívesen használnák PayPal egyenlegüket a számla kiegyenlítéséhez. Ennek fényében a múlt hét végén megjelent a Play Áruházban a PayPallel való fizetés támogatása, amit a fenti tartalmak és az alkalmazások mellett az alkalmazáson belüli fizetésre is lehet használni.

 

 

Üröm az örömben, hogy a szolgáltatás egyelőre csak 12 országban érhető el, és Magyarország nincs közöttük. Első körben Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztria, Belgium, Finnország, Franciaország, Írország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország és az Egyesült Királyság felhasználói élvezhetik az új lehetőséget.

 

A Google egyébként lassan, de biztosan egyre több régióban elérhetővé teszi szolgáltatásait. A paypales fizetésen túl a Google Play ajándékkártyák is elstartoltak 13 országban, továbbá szolgáltatói megállapodások is születtek több helyen, hogy a felhasználók kényelmesen fizethessenek az online piactéren.

 

[Forrás: IntoMobile]