1 milliárdot adna a YouTube a Twitchért

Czipperer Dia, 2014. május 20. 12:11

A Varietyhez közel álló források szerint a YouTube felvásárolná a világ vezető, játékosoknak szánt videóplatformját, a Twitchet. A videómegosztó oldal 1 milliárd dollár fizetne érte.

Állítólag nemsokára bejelenti a YouTube és a Twitch a közös üzletet, miszerint 1 milliárd dollárt fizet a Google szolgáltatása azért, hogy a Twitchet megszerezze magának. Ez a YouTube legnagyobb felvásárlása azóta, hogy 2006-ben a Google bekebelezte.

 

A Twitchet 2011-ben hozták létre, és az első olyan oldal volt, amely otthont adott a felhasználók által előállított videók élő folyamának. Jelenleg az egyik legnagyobb videóoldal az interneten, ahol a felhasználók élő, ingyenes videókat nézhetnek játékokról és e-sportokról. Az oldalnak 45 millió havi aktív felhasználója van, és több mint 1 millió videófeltöltője havonta. Az Xbox One és a PS4 gamerek is közzé tehetik élőben videóikat a Twitchen.

 

Bár a YouTube is előrukkolt már élő videóstreaming szolgáltatással, közel sem ért el olyan sikereket, mint a Twitch. A vállalat felvásárlásával azonban videómegosztó oldal jelentősen megerősíthetné online videóportfólióját.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: mcvuk.com