Sok illegális szerencsejáték oldal vadászik a pénzünkre

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 10:02

A pénz varázsánál olykor semmi sem nagyobb, különösen ha egyszerűen online hozzáférhető a számítógépünkön vagy mobileszközünkön. Így nem csoda, hogy az online szerencsejátékok és fogadások világszerte egyre népszerűbbek. Az online térben is sok csalóval találkozhatunk. A Kaspersky Lab összeállított egy listát azok számára, akik szeretnek online játszani és fogadni.

1. Online kaszinók

 

A csalók által hirdetett hamis weboldalak házigazdái túlnyomórészt azokban az országokban hirdetik magukat és küldenek több száz kéretlen spamet, ahol a szerencsejáték legális, azonban a weboldal a világon mindenki számára elérhető. Ez a megoldás a legkényelmesebb, hiszen az átvert áldozatok számára nehéz lesz megtalálni és azonosítani a website tulajdonosát, akinek addigra már réges régen nyoma veszett.

 

Miből lehet tudni, hogy egy oldal illegális?

 

- Általában a csalók olcsó domain zónát használnak, mint a net, biz vagy az info végződésű weboldalak.

- A csalók kéretlen levelekkel, erőszakos reklámokkal hirdetik a weboldalaikat, ellentétben a legális online kaszinókkal.

- A hamis online fogadási irodák általában a kéretlen levelek bombázása előtt hozzák létre a weboldalt, amelyek rövid élettartammal bírnak.

 

 

2. Online fogadások

 

A csalók egyre több időt szentelnek a pénzügyi csalások egy másik típusára, a különböző online fogadásokkal foglalkozó weboldalakra. A különböző fogadásokkal kapcsolatos spamek különösen Japán területén terjedtek el az utóbbi időben, de egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban és Oroszországban is. Az átverés mechanizmusa igen egyszerű: a fogadások előtt, ahhoz, hogy az ügyfél megkapja a „biztos tippet” előleget kell fizetnie a weboldal üzemeltetői felé, akik ígéretük szerint visszatérítik a veszteséget rossz tipp esetén, azonban persze ez sosem történik meg.

 

„Ha online szeretnénk játszani, mindenképpen próbáljuk betartani a legegyszerűbb szabályokat. Először is soha ne regisztráljunk olyan weboldalakon, amelyek spamekkel hirdetik magukat. Másodszor csak megbízható weboldalakon fogadjunk és ellenőrizzük más felhasználók korábbi véleményeit és tapasztalatait. Végül pedig lehetőleg hagyjuk figyelmen kívül az olyan e-maileket, amelyekben azt írják, hogy miénk a lottó ötös.” – mondta Tatyana Kulikova, a Kaspersky Lab vezető spam elemzője. 

 

Kép: infosecurity-magazine.com, allanbevere.com