Toshiba Encore 2 — elegáns, windowsos táblagép kedvező áron

forrás: Prím Online, 2014. június 4. 15:14

A négymagos Intel Atom processzorral felszerelt Encore 2 a gyors rendszerbetöltés, böngészés és több alkalmazás egyidejű használata mellett a legújabb grafikával rendelkező mobilos játékprogramok futtatására is alkalmas. Akiknek elengedhetetlen a nagyobb kijelző, a 10,1 hüvelykes Encore 2 WT10-A az ideális választás, mely kiváló multimédiás tartalmak megjelenítésére. A beépített 2 GB memória pedig lehetővé teszi az egyenletes működést és több feladat egyidejű végrehajtását is. Akik a kitűnő hordozhatóságot, az elegáns kialakítást részesítik előnyben, a 8 hüvelykes Encore 2 WT8-B-t választhatják.

Windows 8.1 with Bing


Az Encore 2 WT10-A-t és a WT8-B-t egyaránt Windows 8.1 with Bing rendszerrel látták el, mely számos továbbfejlesztett lehetőséget tartalmaz. Mindkét táblagéphez jár egy egyéves Microsoft Office 365 előfizetés is, így a tableten már az első pillanattól kezdve nagy értékű szoftvereket használhatunk. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access és OneNote programok segítségével dokumentumainkat, prezentációinkat, jegyzeteinket akár útközben is elkészíthetjük. Az előfizetés továbbá OneDrive felhőalapú tárhelyet és Skype perceket is tartalmaz.



Kiváló, egyedi tervezés

 

A finom különbségek ellenére az Encore 2 WT10-A és az Encore 2 WT8-B egyaránt egyedi kialakítású, stílusos mobil társ, az aranyszínhez remekül illeszkedő vékony kerettel. A kényelmes kezelés érdekében a táblagépeket lekerekített sarkokkal látták el, a hangszórók pedig úgy helyezkednek el, hogy az eszközöket kézben tartva is kiváló minőségben szólhassanak. Mivel az Encore 2 WT8-B kisebb, akár egy kézben tartva is kényelmes használni.


Annak ellenére, hogy az Encore 2 WT8-B-t úgy tervezték, hogy portré módban optimális kezelni, mindkét tablet használható többféle irányban is, így nem okozhat gondot egy film és egy email megtekintése között váltani. A portok és a gombok elhelyezése is a kényelmet szolgálja. A Windows gomb például a kijelző oldalára került, így az összes funkció egyszerűen, egy érintésre elérhető.

 



Valósághű megjelenítés, kiváló hangzás

 

A kiváló minőségű, mindkét modellen megtalálható, 5 MP-es hátoldali kamera Full HD (1080p) a 8 hüvelykes változatban 24 fps, míg a 10 hüvelykes verzióban 30 fps sebességgel képes videót rögzíteni. Az előlapi kamera ideális videokonferenciás beszélgetésekre. A valósághű képminőségről a pontos színvisszaadás, és a továbbfejlesztett kialakítás gondoskodik, melynek révén kedvezőtlen fényviszonyok mellett is jó minőségben rögzíthetünk képeket, videókat. A telepített TruCapture szoftver révén például kivetített képekről, dokumentumokról vagy akár egy falitábláról is kiváló minőségű fotókat készíthetünk, így nincs szükség a kézzel felírt információk ismételt, utólagos rögzítésére. Mindkét tablet esetén a továbbfejlesztett színkorrekciónak, a kisebb tükröződés révén jobb képalkotásnak, valamint az Encore 2 WT10-A zajszűrésének köszönhetően az megjelenítésének minősége, így például a szövegek olvashatósága is egyszerűen javítható.


A Dolby Digital Plus Advanced Audio hangzásjavító eljárásnak és a jól elhelyezett sztereó hangszóróknak révén mindkét táblagép hangzása lenyűgöző. A rendszer remekül kiszűri a hangszórók és az erősítő okozta torzításokat, valamint a háttérzajokat is. Az Encore 2 WT10-A ezen felül visszhangszűrő funkciót is tartalmaz, így beszélgetéseink vagy üzleti tárgyalásaink is kiváló minőségben folyhatnak.



Felhasználóbarát környezet, hatékonyabb kezelés

 

A Toshiba Display Utility segédprogram felnagyítja a rendszer egyes vizuális elemeit, a menük szövegeit és ikonjait, így téve használatukat kényelmesebbé. Ez az alkalmazás nem egyszerűen csak a megjelenítési beállításokat változtatja meg, hanem egy magasabb szintű felhasználói élményt biztosít, mely funkció különösen a kisebb kijelzővel ellátott Encore 2 WT8-B-n hasznos.


A táblagépekhez Toshiba Bluetooth Keyboard for Encore 2 is választható. Ezt a kiegészítőt a 10 hüvelykes modellhez fejlesztették, ugyanakkor a 8 hüvelykes változathoz is kitűnően használható. Az aranyszínű eszközhöz egy sötétbarna tok is jár, melynek kialakítása tökéletesen illeszkedik a Encore 2 WT10-A megjelenéséhez. Az egyszerűen leválasztható, érintőlappal is ellátott billentyűzet és az összehajtható tok segítségével a 10,1 hüvelykes táblagép egyszerűen alakítható át praktikus notebookká, így akár munkára vagy tanulásra is ideális.



Számos csatlakozási lehetőség


Az Encore 2 WT10-A és az Encore 2 WT8-B egyaránt számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, így a felhasználók nagy sebességgel és egyszerűen oszthatják meg videóikat, fotóikat, vagy akár játszhatnak is egymással. Mindkét modell tartalmaz micro-USB portot és akár 128 GB-os memóriakártyát is fogadni képes micro-SD olvasót, így a nagyméretű dokumentumok, fotók és videók cseréje se jelenthet gondot. Az Encore 2 WT10-A-t egy micro-HDMI kimenet segítségével nagy kijelzőhöz is csatlakoztathatjuk, így nagyobb társaságában is megtekinthetjük például kedvenc filmjeinket. A beépített Wi-Fi adapter révén szinkronizálhatjuk más windowsos eszközökön tárolt fontos fájljainkat. A 8 órás akkumulátor üzemidőnek köszönhetően a tableten szinte egész nap játszhatunk, dolgozhatunk vagy tanulhatunk – akár útközben is.


A beépített vezeték nélküli technológia révén az arra alkalmas tévékészülékünket a táblagép második kijelzőként is használhatjuk. A funkcióval mindkét modellt ellátták, ugyanakkor a kisebb kijelzővel rendelkező, 8 hüvelykes változat használatakor különösen kényelmes, ha dokumentumainkat, videóinkat, prezentációinkat nagyobb nézőközönség számára szeretnénk bemutatni.


Az Encore 2 WT10-A és az Encore 2 WT8-B 2014 harmadik negyedévében kerül az európai boltokba.


Toshiba Encore 2 WT10-A (10”) és Encore 2 WT8-B (8”)


•    Processzor: Intel AtomTM processzor
•    Tárhely: 32 GB
•    Adatátvitel: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Intel WiDi, 5 MP-es, autófókuszos hátoldali kamera, 1,2 MP-es előlapi kamera, beépített mikrofon
•    Audió: Dolby Digital Plus, 2 x 0,5 W sztereó hangszóró
•    Operációs rendszer: Windows 8.1 with Bing
•    Microsoft Office 365 egyéves előfizetés, Skype (60 ingyenes perccel, ami világszerte több mint 60 országban használható fel), Fresh Paint, Xbox One SmartGlass
•    Akkumulátor üzemidő: akár 8 óra2
•    Szín: fényes aranyszín



Toshiba Encore 2 WT10-A (10.1”):


•    Kijelző: 10,1 hüvelykes (25,65 cm), 1280 x 800 felbontású, széles betekintési szögű, tízujjas érintőképernyő
•    Memória: 2 GB
•    Adatátvitel: 1x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-HDMI, 1 x Micro-SD/SDHC/SDXC akár 128 GB támogatása, 3,5 mm-es fejhallgató / mikrofon kombó jack
•    Akkumulátor üzemidő: akár 9 óra2
•    Méretek: 258,8 x 175 x 8,98 mm
•    Tömeg: 555 g



Toshiba Encore 2 WT8-B (8”)


•    Kijelző: 8 hüvelykes (20,32 cm), 1280 x 800 felbontású, széles betekintési szögű, tízujjas érintőképernyő
•    Memória: 1 GB
•    Adatátvitel: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-SD/SDHC/SDXC akár 128 GB támogatása, 3,5 mm-es fejhallgató / mikrofon kombó jack
•    Akkumulátor üzemidő: akár 8,5 óra2
•    Méretek: 210,62 x 132 x 9,48 mm
•    Tömeg: 385 g