Camileo X-Sports: kedvező árú akciókamera a Toshibától

forrás: Prím Online, 2014. június 12. 09:29

A Toshiba bejelentette legújabb akciókameráját, a 2 hüvelykes beépített LCD kijelzővel rendelkező Camileo X-Sports modellt. A kamerát úgy tervezték, hogy tevékenységünk minden pillanatát rögzíthessük, így sokféle helyzetben és feladathoz ideális választás – segítségével családi videókat készíthetünk, megörökíthetjük nyaralásunk legérdekesebb momentumait, de használhatjuk sportolás vagy játék közben is. A Camileo X-Sports modell 2014 júliusától kapható a magyarországi üzletekben.

 

Víz-, hó- és rázkódás elleni védelemmel ellátva

 

A Camileo X-Sports tartozéka egy 60 méterig vízálló búvártok is, így kerékpározás, úszás, síelés vagy snowboardozás közben is egyszerűen használható, a víz okozta károktól nem kell tartanunk. Ezen felül a Camileo X-Sports kamera kibír akár 1,5 méterről történő leesést is. Tevékenységünket így nem teheti a kamera használata kényelmetlenné, hiszen nem kell az ütődés vagy leesés okozta sérülésektől tartanunk.



Csuklóra rögzíthető távirányító

 

A távirányítót úgy tervezték, hogy egy pánttal csuklónkra rögzíthessük, így a tevékenység teljes idejét élvezhetjük anélkül, hogy a kamerát kezünkben kellene tartanunk, és tekintetünket egy pillanatra sem kell levennünk a hullámokról, a sziklafalról vagy a pályáról. A távirányítón található ledek a kamera aktuális állapotát mutatják, továbbá segítségükkel egyszerűen válthatunk fotó és videó üzemmódok között is. A 3 méterig víz-, valamint 1,5 méterig ütésálló, 5 órányi akkumulátor üzemidővel rendelkező, masszív és kényelmesen használható távirányító mindig kézre áll.

 

Sokféle, egyszerűen használható rögzítő

 

A Camileo X-Sports egy kedvező árú akciókamera, mely alapfelszereltségében is számtalan kiegészítőt tartalmaz. A sokféle rögzítő segítségével a kamerát más tárgyakhoz (sporteszközökhöz, bukósisakhoz stb.) rögzíthetjük. A lapos csíptető és a felragasztható rögzítők segítségével a kamerát bukósisakunkra vagy szörfdeszkánkra erősíthetjük, így a kamerát minden nehézség nélkül használhatjuk akár snowboardozás, kerékpározás vagy szörfözés közben is. A biciklis rögzítő segítségével pedig az eszközt kerékpárunk hátuljára vagy oldalára csavarozhatjuk. Profi felvételek készítése érdekében a rázkódásvédett Camileo X-Sports kamerát búvártok nélkül fotóállványhoz is rögzíthetjük. A külön megvásárolható kiegészítők között mellkasra és fejre rögzíthető pánt is található.

 



Fotók és videók feltöltése vezetékek nélkül

 

A Camileo X-Sports Wi-Fi adaptert is tartalmaz, így a Toshiba ‘Wi-Fi Connect’ alkalmazása segítségével a kamerát akár okostelefonunkról vagy táblagépünkről is vezérelhetjük. Keresőfunkciója mellett az optimális látószög megtalálása érdekében a kamera alkalmazás képes a digitális zoomot is működtetni, visszanézhetők rajta továbbá a már rögzített filmek és képek, valamint segítségével a kamera egyéb funkcióit is beállíthatjuk. A szoftver révén az elkészült felvételeket könnyedén megoszthatjuk kedvenc közösségi oldalainkon, beleértve a Facebookot és a YouTube-ot is.



A cselekmény minden részletét rögzíthetjük

 


A kristálytiszta felvétel érdekében a Camileo X-Sports kamerát ultraszéles látószögű objektívvel látták el. A nagy teljesítményű, 12 MP-es érzékelő Full HD 1080p felbontású videofelvételt rögzít 60 fps képsebességgel. Az elkészült videót a beépített 2 hüvelykes (5,08 cm) LCD kijelzőn azonnal meg is tekinthetjük. Kiválaszthatjuk, hogy fotót vagy videót szeretnénk rögzíteni. Ezt akár egy időben is megtehetjük. Készíthetünk pillanatképeket (akár előre beállított időközönként) vagy sorozatfelvételeket, valamint végtelenített videókat is rögzíthetünk.


Az elektronikus képstabilizátor a felvétel közbeni remegések, rezgések kijavításában nyújt segítséget, a masszív kialakítású készülékház révén pedig akció közben sem jelenthet gondot a kamera kezelése. A micro-SD kártyahely és a micro-USB csatlakozó segítségével a rögzített felvételek másolása és megosztása is gyerekjáték, a mini-HDMI portnak köszönhetően pedig a rögzített fotókat vagy videókat nagy kijelzőn, baráti vagy családi körben is megtekinthetjük.

 


A Camileo X-Sports modell 2014 júliusától kapható a magyarországi üzletekben.



Toshiba Camileo X-Sports akciókamera:


•    Full HD felbontás, akár 1920 x 1080p (60fps)
•    12 MP-es CMOS érzékelő
•    2 hüvelykes (5,08 cm) beépített LCD kijelző
•    10x-es digitális zoom 
•    Ultraszéles látószögű objektív
•    Elektronikus képstabilizátor
•    Csatlakozók: Micro-USB és Mini-HDMI
•    Micro-SDTM / SDHCTM/ SDXCTM kártyahely, akár 64 GB-os kártyák kezelése
•    WiFi 802.11 b/g/n csatlakozás ‘WiFi Connect’ alkalmazás segítségével
•    További funkciók: Time lapse videó és fotó egy időben, sorozatfelvétel, működés fejjel lefelé, pontszerű fénymérés, végtelenített videó, önkioldó, dátum rögzítése a felvételen
•    Méretek: 73 x 49,5 x 29,5 mm
•    Tömeg: 94 g (akkumulátorral együtt)
•    Szín: fekete
•    A csomag az alábbi kiegészítőket tartalmazza:
- Vízálló tok (60 méterig), csuklóra rögzíthető távirányító, lapos csíptető és a felragasztható rögzítők, íves felragasztható rögzítő, oldalsó rögzítő, kerékpár rögzítő, bukósisak szellőzőnyílásához való rögzítő, rögzítő szörfdeszkához, rögzítő fotóállványhoz
•    Külön megvásárolható kiegészítők:
- Hosszú csipeszes rögzítő, fejpánt, mellpánt