Üzleti intelligenciával számolhatjuk ki a futballvébé legvalószínűbb eredményét

forrás: Prím Online, 2014. június 13. 08:16

A futballőrületben is rendszert kereső szurkolók a QlikView segítségével tudhatják meg a 2014-es brazíliai vb legvalószínűbb nyertesét. Az XAPT által forgalmazott, svéd fejlesztésű alkalmazás a futballvilágbajnokságok eddigi statisztikáira építve számolja ki az egyes csoportok, illetve az egyenes kieséses szakasz várható eredményeit.

 

A VB alkalmazás segítségével megnézhetjük az összes résztvevő csapat statisztikáit, és ennek alapján kiválaszthatjuk a csoportok továbbjutóit. Az egyenes kieséses szakaszban a QlikView megmutatja nekünk a párharcok esélyeseit, egészen a döntőig, ahol megtudhatjuk, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint melyik finalista az esélyesebb a világbajnoki trófea elnyerésére.

„A vállalatvezetők a sokszor átláthatatlan adatmennyiségből is szeretnének látványos, könnyen értelmezhető riportokat, kimutatásokat látni. A QlikView ebben segít nekik – és most hasonló módon a labdarúgás iránt érdeklődőknek is. Gyorsan áttekinthető, könnyed felületen kapjuk meg a leghasznosabb adatokat az egyes csapatokról, amelyek segítségével már biztosabban tippelhetjük meg a végeredményt” – mondta el az alkalmazás kapcsán Ambrus Zsolt, az XAPT ügyvezetője.

 



Az alkalmazás itt érhető el.