Négy jelentkező a "szélessávú" frekvenciapályázatra

forrás: Prím Online, 2014. június 17. 11:21

2014. június 16-án délután 16 órakor lejárt a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciapályázat jelentkezési határideje. A megadott határidőig négy jelentkező nyújtotta be jelentkezését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához.

2014. június 16-án délután 16 órakor lezárult a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában 2014. május 22-én kiírt pályázat jelentkezési határideje. Határidőre a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft., a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. nyújtotta be pályázati anyagát.

A pályáztatási folyamat következő állomásaként 2014. június 17-én 10 órakor  bontják fel közjegyző jelenlétében a pályázati anyagokat. A bontáson a jelentkezők képviselői is jelen lehetnek.

A jelentkezési határidő lejártától számított 15 napon belül az NMHH megvizsgálja az alaki követelményeknek való megfelelést, amelynek teljesülése esetén pályázati nyilvántartásba veszi a jelentkezőt. A nyilvántartásba vett résztvevők listáját az NMHH a honlapján közzéteszi. A pályázatok tartalmi vizsgálatára csak a nyilvántartásba vételt követően kerülhet sor.

Az NMHH az eljárás további részleteiről is tájékoztatást fog nyújtani.