Zuhanó repülőnek nézték a Google hőlégballonját

Czipperer Dia, 2014. június 23. 16:18

Többen is zuhanó repülőgépnek vélték a Google Loon projekt egyik hőlégballonját, melyet többek között Új-Zélandon tesztel a vállalat. Többen még a segélyszolgáltatokhoz is betelefonáltak a furcsa jelenség miatt.

A keresőóriás Loon Projekt néven jegyzett vállalkozása egy világméretű kísérlet részeként jött létre tavaly júniusban Új-Zélandon. A projekt keretében tesztelik azokat a hőlégballonokat, melyekkel a Föld elmaradott régióiba szeretné a vállalat eljuttatni az internetet. A cél, hogy az atmoszférában kiépítsenek egy vezeték nélküli hálózatot, hogy ezzel olyan helyekre is eljusson a net, ahol nem érhető el a kábeles hozzáférés.

 

 

A Google Új-Zélandon tesztelte a ballonokat napokban, melyek közül az egyik eltévedt példányt egyesek zuhanó repülőgépnek tituláltak. Többen is betelefonáltak a segélykérő vonalakra, mivel nem tudták mire vélni, amit messziről láttak. A helyszínre mentőhelikoptert is küldtek, hogy kiderítsék, mi történt valójában.

 

Az egyik ballon valóban az óceánban landolt. A vállalat megerősítette a hírt a The Wall Street Journalnak, és kifejtette, hogy nehéz a ballonokat egy helyben tartani a széljárás miatt.

 

Nem ez az első eset, hogy a Google lufijai felhívják magukra a figyelmet. A múlt hónapban Washingtonban okozott kisebb felfordulást egy eltévedt ballon, amelyet a városban teszteltek. Sikerült megtalálnia néhány távvezetéket, mely kisebb károkat okozott az áramellátásában. Nagyjából öt órára kiütötte a villamosenergiát a város egyes lakói számára.

 

 

Forrás: Techspot.com; Kép: redwrite.com