Európába érkezik a Google Glass

Czipperer Dia, 2014. június 25. 16:41

Az Egyesült Királyságba érkezik a Google okosszemüvege. A hónap végétől másodikként a sorban itt is kapható lesz az eddig csak az Egyesült Államokban elérhető Glass.

A Google hétfőn kiadott közleményében számol be arról, hogy a 2012 áprilisában bemutatkozott Google Glass ezután már nem csak az USA állampolgárainak kiváltsága lesz: július végén ugyanis az öreg kontinensre is megérkezik, és az Egyesült Királyságban kezdi meg hódító útját.

 

A bejelentéssel együtt a vállalat egy videót is közzétett, ahol bemutatják az eszközt használat közben London utcáin. A BCC szerint a Google a Közlekedési Minisztériummal is tárgyal a bevezetés előtt arról, az eszközt hogyan lehet biztonságosan használni vezetés közben. Az USA több államában is tiltják a jogszabályok, hogy a volán mögött is lehessen viselni a szemüveget.

 

Több vállalat is pozitív fogadtatásban részesíti a szemüveget. A British Airways arról beszélt, hogy az utasok viselhetnék majd a szemüveget repülés közben, egészen addig, amíg nem válik szükségessé a biztonsági mód az utazás alatt. A Tesco pedig nemcsak megenegedné viselését a vásárlás közben, hanem saját alkalmazást is fejlesztene a Glasshoz.

 

Az okosszemüveg angol ára magasabb az amerikainál: 1000 brit fontért, vagyis 1700 dollárért lehet majd hozzájutni (az USA-ban 1500 dollárba kerül). A célcsoportot főként a fejlesztők jelentik, mivel egyelőre csak egy prototípusról van szó, de bárki hozzájuthat, aki elmúlt 18 éves, angol bejelentett lakcíme és saját bankkártyája van.

 

Aki szeretné kipróbálni a Google találmányát, megteheti a londoni bemutató napokon június 27-én és 28-án.

 

 

 

Forrás: Mashable.com