Szerkeszthetők a Microsoft Office fájlok a Google Docsban

Czipperer Dia, 2014. június 26. 13:03

Szerdán jelentette be a Google, hogy a Google Docs felhasználók számára megnyílik a lehetőség, hogy a Microsoft Office-ban készült programokat szerkeszthessék a felhő alapú platformon keresztül.

A Google I/O Developers Conference-en sok mindent bejelentett a keresőóriás, melyek között nagy durranásokat és kisebb apróságot is találunk. Ilyen kisebb volumenű, ám hasznos funkció, hogy a Google Docs felhasználók immáron szerkeszthetik a Microsoft Office-ban készült dokumentumokat.

 

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a Word, Excel és Power Point dokumentumaikat megnyithatják és elmenthetik eredeti formájukban a felhő alapú programon keresztül, valamint azt is, hogy ezentúl megtekinthetők, szerkeszthetők és megoszthatók lesznek az egyes fájlok mobil eszközön keresztül vagy asztali verzióban.

 

 

Offline támogatást is kapott a program, amely azt jelenti, hogy szerkeszthetik az egyes dokumentumokat akkor is, ha éppen nincsenek online, és ezek később – mikor már van internetkapcsolat – szinkronizálódnak.

 

Az újítással arra is lehetőség nyílik, hogy a Microsoft Office dokumentumokat Google Docsba konvertálják.

 

Forrás: Mashable.com