Mobilalkalmazás segít eligazodni fogyasztóvédelmi kérdésekben külföldön

Czipperer Dia, 2014. július 2. 16:09

Az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon egy új mobilalkalmazás segít eligazodni az európai fogyasztóvédelmi kérdésekben. Az ECC-Net: Travel applikációt az Európai Fogyasztói Központok Hálózata dolgozta ki.

 

A magyar fogyasztóknak külföldön sem kell attól tartani, hogy átverik őket, legalábbis, ha fogyasztóvédelemről van szó. A külföldre utazók segítségére készült el az ECC-Net: Travel nevű alkalmazás, amely az unió tagországaiban, valamint Norvégiában és Izlandon nyújt segítő kezet. A megoldást az Európai Parlamentben mutatták be.

 

Az applikáció először angol vagy német nyelven indul, majd a felhasználó kiválaszthatja a számára megfelelőt. Az unióban hivatalos 23, illetve norvég és izlandi nyelven érhető el számos információ a bolti vásárlásról, autóbérlésről, szállodai szolgáltatásokról, valamint légi, vasúti, buszos és hajós közlekedésről. Emellett lehet tájékozódni az egészségügyi ellátásokról és fontos telefonszámokról és elérhetőségekről is.

 

 

Az ECC-Net: Travel ingyenes, és előnye még, hogy akkor is használhatjuk, ha nem vagyunk internetközelben. Az alkalmazás Android, iOS és Windows Phone rendszerű készülékekre érhető le.

 

Forrás: MTI