Több mint 26 millió Xiaomi mobil talált gazdára 2014-ben

Farkas Norman, 2014. július 5. 15:21

A Xiaomi elképesztő ütemben fejlődik, s ezt remekül tükrözik a számok. A vállalat már most sokkal több készüléket értékesített 2014-ben, mint 2013-ban összesen.

A kínai gyártó figyelemre méltó fejlődést mutat az eladott okostelefonok számát illetően. 2013-ban összesen 18, 7 millió készüléket értékesített, ami nem elhanyagolható mennyiség, de 2014 első felében valami egészen elképesztő növekedést produkált: az utóbbi 6 hónapban nem kevesebb, mint 26,1 millió eszközt adott el. Az eredmények magát a Xiaomit is meglepték, és figyelembe véve őket a vállalat módosított az idei évre vonatkozó tervein; 40 millió helyett 60 millió készüléket szeretne eladni. A cég derűlátása a 2015-ös évre is kiterjed, legalábbis a 100 millió okostelefon és tablet értékesítését célzó tervek tömény optimizmusra utalnak.

 

 

A gyártó joggal tekint pozitívan a jövőbe, hiszen a számok egyértelműen jelzik, hogy a felhasználók imádják a jól felszerelt, minőségi készülékeit, melyekhez nagyon jó áron juthatnak hozzá. Ha a Xiaomi ilyen ütemben fejlődik tovább, értékesítési területe is még jobban kiszélesedhet, s egyszer talán Európában is hivatalosan elérhetők lesznek készülékei, melyeket jelenleg csak körülményesen, komoly kompromisszumokkal (pl. helyi szervizelés nincs, a garanciát csak Kínában érvényesíthetjük) szerezhetünk be.

 

[Forrás: IntoMobile]