A Twitter mint a párkapcsolat megrontója

Czipperer Dia, 2014. július 7. 13:17

Egy friss tanulmány szerint a gyakori twitterezés a párkapcsolatok ellensége. Ahogy a túl sok internetezés, játék vagy egyebek, a túlzott Twitter-használat is károsan hat a párkapcsolatokra.

A Cyberpsychology, Behavior and Social Networking című szaklapban  mutatták be annak a kutatásnak az eredményeit, melyet a Missouri Egyetem egyik kutatója, Russell Clayton végzett. A szakember felnőtt Twitter-használókat kérdezett meg – szám szerint 581-et –  twitterezési szokásairól. A kutatás során arra volt kíváncsi, a mikroblog használata hogyan hat a párkapcsolatra.

 

 

Az eredmények alapján elmondható, hogy a túl sok twitterezés összefüggésbe hozható a párkapcsolatok romlásával. Kiderült ugyanis, hogy minél gyakoribb a mikroblog használata, annál több a konfliktus is. Ennek a helyzetnek többféle kimenetele is lehet: több esetben került sor megcsalásra, szakításra, de volt olyan helyzet is, amikor a párok a Twitter miatt váltak el.

 

Az eredmény egyáltalán nem tűnik meglepőnek, hiszen számos hasonló felmérés is igazolta már ezt a jelenséget, és a kutatónak már korábban is volt hasonló vizsgálata a Facebook kapcsán, amely szintén azt támasztotta alá, hogy a közösségi média hatására kihűlnek a kapcsolatok.

 

Forrás: MTI/hirado.hu; Kép: womenshealthmag.com