Már 71 nyelven érhető el a Gmail

Czipperer Dia, 2014. július 8. 13:08

13 nyelvvel bővítette a Google Gmail levelezőrendszerét, így már 71 különböző nyelven érhető el a szolgáltatás.

A Google hétfőn jelentette be, hogy további nyelvekkel bővült a Gmail. Összesen 13 további nyelven érhető el a szolgáltatás. Az új opciók a kevésbé ismert nyelvek közé tartoznak. Ezek a következők: afrikaans (búr), azeri, kínai (Hong Kong), francia (kanadai), galíciai, grúz, khmer, laoszi, mongol, nepáli, szingaléz és zulu. Ezzel immáron a világ internetpopulációja által használt nyelvek 94%-át sikerült lefedni.

 

 

A felhasználók ezentúl összesen 71 különféle nyelvre válthatnak át – beleértve a fentebb említetteket –, függetlenül attól, hol laknak. A nyelvváltáshoz a „Beállítások” alatt az „Általános” fülre kattintva jelennek meg a különféle lehetőséget. Ha olyan nyelvet választunk, ahol jobbról balra írnak, ne felejtsük el ezt engedélyezni, ugyanis alapértelmezetten ki van kapcsolva ez az opció.

 

A Google blogbejegyzésében azt is kiemelte, hogy szorosan együttműködnek nyelvészekkel, annak érdekében, hogy meggyőződjenek arról, hogy az új nyelvek hangjai és stílusa valóban pontos képet tükröznek-e. Számos nyelv esetében ugyanis csak minimális eltérések tapasztalhatók.

 

Forrás: Mashable.com