Megújult a Konzuli Szolgálat elektronikus ügykezelését szolgáló informatikai rendszer

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 9. 11:09

Megújult a Konzuli Szolgálat tevékenységi körébe tartozó ügyek elektronikus kezelését szolgáló informatikai rendszer - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Konzuli Szolgálaton keresztül intézi a konzuli tevékenységekkel kapcsolatos feladatait. Az itt jelentkező ügyek elektronikus kezelését a Konzuli Információs Rendszer mint integrált informatikai rendszer teszi lehetővé. Az új Széchenyi Terv keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium több mint 35 millió forint uniós támogatást nyert az "Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítása" című pályázaton. Ebből az összegből a külügyi tárca továbbfejlesztette a Konzuli Információs Rendszer működését és felügyeletét támogató szolgáltatásokat, valamint lecserélte az ügyintézési végpontokon használt alkalmazás alapjául szolgáló több mint tíz éves technológiát. A most kifejlesztett új szolgáltatással és alkalmazással a Konzuli Információs Rendszer mindennapos saját és rendszerkörnyezettel kapcsolatos menedzsmentfunkciói egységes felületen érhetők el.

 

A projekt egyszerűsíti a közigazgatási folyamatokat, ezáltal az eljárásokat, ezzel is hozzájárulva a közigazgatás belső folyamatainak megújításához, a közigazgatási munka hatékonyabbá tételéhez - olvasható a közleményben.