Csökkenő tendenciát mutatnak a táblagép eladások

Czipperer Dia, 2014. július 10. 17:11

Az NPD DisplaySearch jelentése szerint lassul a táblagépek eladása. Az elemzőcég adatai alapján csökkenést mutatnak a számok.

Az első negyedéves adatok alapján visszaesett a kereslet a táblagépek iránt. Az év első három hónapjában nem mutatkozott akkora érdeklődés irántuk, mint korábban. Az eddig mindig növekvő számok most a másik irányba kezdenek elmozdulni. A 2012 és 2013 közötti nagy ugrás után most jelentős a visszaesés.

 

 

Az NPD szerint a gyengébb eladásokért a megkésett termékbejelentések a felelősek. Az okok között keresendő továbbá még a phabletek és a nagyobb kijelzős okostelefonok térhódítása is, melyek kibelezik a jóval kisebb táblagép piacot.

 

 

Számos márka gyenge eladási eredményekkel szolgált az első negyedévet illetően, melyeket főként a késleltetett termékmegjelenéseknek tudnak be. A gyártók továbbá a trendeket követve a jövőben egyre inkább a nagyobb méretek felé veszik majd az irányt, hiszen a phabletek megjelenésével a kisebb méretű tabletek iránti kereslet egyre inkább csökken. Az elemzőcég adatai szerint 2018-ra a 8 és 9 hüvelykes modellek eladásai túlszárnyalják majd a 7-7,9 hüvelykes eszközök iránti keresletet.

 

Forrás: Techspot.com