David Mitchell, a Felhőatlasz írója a Twitteren publikálja új művét

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 16. 10:09

 A Twitteren publikálja egy új művét David Mitchell, a Felhőatlasz című regény írója - értesült a BBC News.

A The Right Sort című novella 140 karakteres twitterüzenet-sorozatban jelenik meg a következő egy hét alatt, teljes terjedelme mintegy 280 bejegyzés lesz a mikroblogon. Miközben élni szeretne a közösségi médiában rejlő művészi lehetőségekkel, Mitchell maga nem a mikroblog megszállottja, főképp a novella kedvéért vállalkozott a twitterezésre. Az író a BBC-nek elmondta: vigyáz a magánéletére, nem szeretné nyilvánosságra hozni minden gondolatát.

 


 

Mitchell új regénye, a The Bone Clocks szeptemberben kerül a könyvesboltokba. A kiadója beszélte rá, hogy lépjen fel a Twitterre, ahol a nevében fel tudják hívni a figyelmet a könyvre és azokra az eseményekre, amelyeket a megjelenésével kapcsolatban szerveznek. A szerző ugyanakkor nem akarta csupán marketingfogásként használni a blogot, ezért merült föl az ötlet, hogy a Twitterre írjon egy "jó" sztorit.
 

A The Right Sort 1978-ban játszódik, egy váliumot szedő kamasz az elbeszélő. A drog hatása alatti "lüktetést" önti twitterüzenetekbe, ezekből rajzolódik ki a történet. Mitchell továbbra sem akarja életét a Twitteren élni, ám azt nem zárta ki, hogy a novella sikere esetén újabbal is jelentkezik majd a platformon.

Korábban Jennifer Egan Pulitzer-díjas író is kiadott egy novellát a Twitteren, a Black Box című alkotás 2012-ben jelent meg a közösségi mikroblogon. Neil Gaiman, Melvin Burges és Phippa Gregory szintén kísérleteztek a "twitterfikció" formáival - emlékeztetett a brit hírportál.

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-28268869