Webáruházat nyit a Decathlon

forrás: Prím Online, 2014. július 16. 12:53

Elindult a francia sportszer áruház, a Decathlon internetes áruháza. Az egyelőre tesztüzemmódban működő webshop négynapos határidővel szállít az ország teljes területére, az árubázis a budaörsi áruház.

Interntes értékesítéssel pörgetné meg forgalmát a Decathlon, a francia sportáruházlánc webááruháza a napokban indult be – írja a Világgazdaság. A netes eladások egyelőre tesztüzemmdódban folynak. Ötven kilogrammos súlyhatárig 990, afölött 5990 forint a házhoz szállítási díj, de a könnyű termékek kiszállítása ingyenes is lehet, ha a vásárlási érték meghaladja a 20 ezer forintot.

A hálózat az analóg vonalon is erősít, a lap értesülései szerint legkésőbb a jövő év végéig 3-4 újabb áruházat nyitnak a jelenlegi 16 tag mellé. Ezek azonban az eddigieknél kisebbek lesznek, alapvetően a bérleti díj miatt. A kisebb üzletekkel viszont beljebb is lehet nyitni az eddigi jellemző városszéli nagyáruházak helyett. A tavaly Nyíregyházán, Szegeden és Pécsett nyitott új egységek is ilyen méretűek és az utóbbi a rövid idő alatt a legjobb forgalmú áruházak közé emelkedett.

A Decathlon az elmúlt évben több mint kétmilliárd forinttal növelte árbevételét és a magyar leányvállalatot csak a kínai és az orosz előzte meg a forgalombővülés szempontjából. Ha a tavaly nyitott áruházak bevételét nem vesszük figyelembe, akkor is 10 százalék körüli bővülést mutat a forgalom.

HVG / Világgazdaság