Ultrabookhoz tervezett külső DVD írókat mutatott be a Samsung

forrás: Prím Online, 2014. július 24. 13:40

A Samsung bemutatta legújabb, ultravékony hordozható DVD íróit – az SE-218GN és az SE-208GB optikai lemezmeghajtókat (ODD), amelyek kivitelezésüket és kompakt méretüket tekintve abszolút megfelelnek az Ultrabook felhasználók minden igényének.

Mindössze 148,6 x 14 x 146 mm-es (SE-208GB), illetve 148 x 14,4 x 143 mm-es (SE-218GN) méretüknek köszönhetően az új meghajtók ideális megoldást jelentenek azon Ultrabook felhasználók számára, akik tárolt dokumentumaik, fotóik és multimédia tartalmaik gyors hozzáféréséhez optikai médiát igényelnek. Az új meghajtók megújult külső ODD kialakítással rendelkeznek, így a lemezkiadás gombja a könnyebb kezelhetőség érdekében már nem az előlapon található, hanem a készülékek tetején helyezték el.

 

A készülékben rejlő Smart Power Technológia (Smart Power Technology) révén minimalizálhatjuk az energiafogyasztást, az USB porton keresztül történő csatlakoztatás pedig olyan rugalmas megoldást biztosít a mobil felhasználók számára, amely nem terheli túl az Ultrabookok akkumulátorát a lakáson vagy irodán kívüli használat során sem. A Samsung Smart Power Technológiája ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy mindkét meghajtó hordozható merevlemez-meghajtóként is funkcionáljon minden olyan táblagép esetében, amelyek rendelkeznek USB csatlakozással. A Samsung innovatív AV Connectivity technológiájával párosulva pedig a táblagép-felhasználók már a tárolt multimédia tartalmakat is bármikor elérhetik készülékeiken.

 

 

Rugalmas csatlakoztatási lehetőségek mellett, a meghajtókat Smart Archive Technológiával is felturbózták a személyes adatok biztonságos tárolása érdekében. A már meglévő optikai lemezarchiválási technológiákkal szemben így olyan rögzítés minőséget érhetnek el a felhasználók, amelyet a hosszú távú, DVD-n történő adattárolásra fejlesztettek ki. A technológia a szabvány DVD formátumhoz igazodik, mely egyaránt kompatibilis az archív lemezekkel (ISO10995 szabvány) és a minősített normál lemezekkel. Ráadásul a meghajtók támogatják az M-DISC lemeztárolási technológiát is, amely az adatokat olyan módon rögzíti a lemez írható felületébe, hogy azok még generációk múltával is bármikor használhatóak, és adatvesztés nélkül hozzáférhetőek.

 

Az új meghajtók tervezésénél a mérnökök külön figyelmet szenteltek annak, hogy kompatibilisek legyenek a legtöbb ismert operációs rendszerrel, beleértve a Windows 8-at és a legújabb Mac OS verziókat is. Mivel a meghajtók képesek arra, hogy a fájlokat különböző sebességen olvassák és írják az egyes adathordozókon, rendelkeznek az úgynevezett Buffer Under Run technológiával is, mely megakadályozza azon írási hibák kialakulását, amelyek akkor léphetnek fel, ha az írási sebesség meghaladja az adatátvitel sebességét, arról nem is beszélve, hogy lehetővé teszi a számítógépeken a multitaskingot is.

 

Az összes többi Samsung készülékhez hasonlóan, az SE-218GN és az SE-208GB is környezetbarát termék, mindkettőt olyan ólommentes forrasztási technológiával állítják elő, mely korlátozza a káros anyagok, mint a Pb, cd, cr+6, Hg, PBB-k és PBDE használatát.