Webox csomagátadó automaták – a még rugalmasabb vásárlás

Czipperer Dia, 2014. július 25. 10:04

A webshopok sokat lendítettek a vásárlás egyszerűsödésén, ám a csomagok átvétele még így is sokszor körülményesnek tűnik. Ha pedig úgy döntünk, személyesen vesszük át, a sorban állás az újabb akadály. A Webox csomagátadó automata viszont ezeket is áthidalhatja.

Talán elsőre furcsának tűnhet az ötlet, de ha már van ital-, csoki- vagy pénzautomata, miért ne lehetne csomagautomata is? Nos, az ötlet már megszületett, és már hazánkban is elérhető.

 

A Webox névre keresztelt megoldás azok számára hasznos, akik nem szeretnének a futárra várni, és a csomagátvevő helyeken sorban állást elkerülnék. Az országban év végére több mint 80 csomagmegőrzőre emlékeztető átvevőponton juthatnak hozzá az ügyfelek a csomagokhoz, ha ezt az opciót választják. A fővárosban több mint 40-et és vidéken is nagyjából ennyit üzemelnek be.

 

Igaz, a méret korlátozott, egy mosógépet már nem lehet ilyen módon átvenni, de egy mikrohullámú sütő még éppen befér a 2,3 méter magas és 94,2 centiméter mély raktérbe. A védelemről pedig az acéllemez kialakítás és a mágneszáras ajtó gondoskodik. Ezen felül pedig biztonsági kamerákat is szereltek rájuk, egy-egy darabra összesen hármat.

 

A nyitás sem olyan egyszerű. Két lépcsős folyamaton keresztül juthat valaki a csomagjához: ehhez pedig azonosító kódpárra van szükség, melyet csak a megrendelő tudhat.

 

Új szállítási mód

 

Azok a webshopok, melyek kínálják ezt a megoldást, a rendelésnél megadják külön opciónak a Webox szállítási módot. Aki így szeretné átvenni csomagját, ezt kiválasztja, és a menübőla számára megfelelő terminált. A szállítmány mindössze egy munkanapon belül az automatába kerül, ahonnan 72 óráig átvehető.

 

 

Jelez, ha megérkezett

 

A felhasználók automatikus értesítést kapnak SMS-ben vagy e-mailben arról, ha a küldemény már a helyére került. Itt kapják meg az egyedi nyitókódot, valamint egy QR-kódot is. Erre a kettőre van szükség, valamint a mobilszám megadására ahhoz, hogy a csomag jogos tulajdonosához kerüljön. Természetesen, a fizetés is elengedhetetlen része a procedúrának. Az automatákon beépített kártyaolvasó is található, így az utánvétes fizetésre is lehetőség nyílik.

 

Nem kell ott lennünk

 

Ha van olyan személy, akiben megbízunk, akár rá is bízhatjuk a csomag átvételét, hiszen minden szükséges adatok megadhatunk neki, nem kell feltétlenül nekünk elmenni érte, ha éppen nem érünk rá. Akkor is hasznos, ha egyik jó ismerősünk egy automata közelében lakik, hiszen nem kell végigutaznunk a fél város a csomagunkért.

 

Még több automata

 

Összesen 80 automatát üzemelnek be év végére hazánkban, de ez még csak a kezdet. A 42 budapesti és 38 vidéki automata jövőre további 50-nel bővül, 2016-ra pedig 300 a cél. A használók köre pedig folyamatosan bővül, de már a kezdeteknél is olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint az Extreme Digital vagy a PCLand.