A Gmaillel bukott le egy szexuális zaklató

Czipperer Dia, 2014. augusztus 4. 14:38

A Google már jó ideje küzd a gyermekek online kizsákmányolása ellen, többek között az automatikus képmegfigyelések révén. Most már világos, hogy mindez a Gmailre is érvényes, ugyanis a napokban a keresőóriás segítségével sikerült lebuktatni egy szexuális bűnelkövetőt.

A houstoni rendőrség tartóztatta le azt férfit, akit a Google segítségével sikerült kézre keríteniük. A férfi Gmail-fiókjában bukkantak gyermekek illegális fotóira. A keresőóriás figyelmeztette a hatóságokat. A Google bejelentése nyomán csupán az elfogatóparancsot tudták kiadni a férfi ellen, ám később a helyileg tárolt képek nyomára bukkantak, amely a Google nélkül nem sikerült volna.

 

A vállalat tehát nem csak leveleink biztonságáról gondoskodik, hanem rendszeresen át is ellenőrzi azok tartalmát. Ez idáig is világos volt, sőt, április óta a Google maga is közli ezt felhasználási feltételeiben.

 

A kérdés csak az, a Google elemzései mennyire pontosak? Mi történik akkor, ha csak egy családi fotót küldünk tovább valakinek, ami azonban egy idegen számára gyanús lehet? Nos, a válaszra egyelőre még várni kell, hiszen most beletrefáltak, valóban egy bűnözőre sikerült lecsapniuk, de nem árt óvatosnak lennünk, hiszen egy félreérthető tartalmú levél vagy kép is veszélybe sodorhat.

 

Egy korábbi instagramos kép is hasonlóan sült el. Ott egy anyuka kislányáról posztolt képe kavart nagy port. Az asszonyt gyermek pornográf tartalom terjesztésével vádolták, majd kiderült, hogy saját csemetéjéről töltött fel fotót a képmegosztó oldalra.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: hothardver.com