A Telekom rangsorolta ügyfelei legkedveltebb úticéljait a roaming adatok alapján

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 6. 17:08

Az idei nyaralási szezon eddigi külföldi mobilhasználati adatainak tükrében a Telekom ügyfelek Horvátországban, Görögországban, Bulgáriában és az Európai Unión kívül pedig Montenegróban és Macedóniában használják a legtöbben mobiltelefonjukat.

Míg éves szinten a Telekom ügyfelek külföldi mobilhasználati adatai alapján a legnépszerűbb utazási célok Ausztria, Csehország, Olaszország és Németország, addig a nyári időszakban jellemzően a mediterrán országokba utaznak a magyarok.

A roamingdíjak folyamatos csökkenése, az évről évre kedvezőbb mobilnetes díjcsomagok és az okostelefonok elterjedése  (a használatban lévő mobilkészülékek között az okostelefonok aránya mára a Telekom ügyfeleinél 43 százalék) is hozzájárul a roaming forgalom növekedéséhez.

A Telekom Travel & Surf csomagjaival továbbra is az Európai Unió által szabályozott roaming-tarifáknál kedvezőbb tarifákat és egyben kiszámítható és biztonságos internetezést tesz lehetővé ügyfeleinek az Európai Unióban, sőt a Travel & Surf S csomag júniustól már az EU-n kívül is, összesen közel 100 országban igénybe vehető.

Idén júniustól a Tarvel & Talk roaming  hang+adat opcióval az internetezésen túl  a hazaival közel azonos, rendkívül kedvező percdíjakat tesz elérhetővé ügyfelei részére a Telekom.

A roamingolási bizalmat tovább erősíti az automatikus adatforgalmi limit, amely biztosítja, hogy roaming adatforgalmazási költésünk ne haladhassa meg a 19.580 Ft-ot az Európai Unión kívül sem.  A Telekom roaming helyzetben díjmentesen elérhető online megrendelési felületet biztosít, ez az oldal jelenik meg mindaddig amíg az ügyfél nem választ roaming adatdíjcsomagot.