Műanyag képernyő

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 5. 20:36
A Philips kedden bejelentette, hogy a kutatóik elkészítették az első lágy műanyag képernyőt, amely a jövőben az elektronikus újságok technológiai alapját jelentheti.
A szilikon helyett műanyag alapú félvezetőket használva a kutatók egy bélyeg nagyságú műanyag képernyőt alkottak.

"A képe egyelőre elég durva, mert egy 64 x 64 pixeles megjelenítő csak ilyet tud produkálni. A technológiát még mindig fejlesztetnünk kell. Nehéz megbecsülni, hogy mikor lesz piacra kész termékünk. Az elméleti elgondolások szerint hatalmas lehetőségek vannak a műanyag chipekben." - mondta a Philips szóvivője Marianne Vincken.

A műanyag chipeket sokkal könnyebb legyártani, mert kevesebb gyártási folyamatot igényelnek, és nem szükséges szupertiszta helyiségekben készíteni őket. Segítségükkel nagyméretű és flexibilis képernyők készíthetők.

"Ez a fajta újratölthető és hajlékony képernyő előbb-utóbb lecserélheti a hagyományos újságpapírt is." - nyilatkozta a cég illetékese.

Ha valaki kíváncsi rá, hogy milyen képet tud megjeleníteni az eszköz, az látogasson el a http://www.research.philips.com/pressmedia/pictures/000904.html címre, ahol folyamatosan lehet látni az új tesztfotókat.