Új optikai karakterfelismerés az OKI multifunkciósokban

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 3. 14:12

Mostantól az OKI valamennyi multifunkciós készülékéhez választható kiegészítőként optikai karakterfelismerő funkció (optical character recognition – OCR), amelyet az ABBYY által fejlesztett szerver támogat. A karakterfelismerés lehetővé teszi a papíralapú dokumentumok digitalizálását közel 190 nyelven, ami jelentősen megkönnyíti a vállalatok számára az iratok rendezését, keresését és archiválását.

Az egyszerűen használható és hatékony beolvasó rendszer a papíralapú dokumentumokat kereshető és jól rendszerezhető elektronikus dokumentumokká alakítja át. A beszkennelt fájlok igény szerint MS Office Word, Excel vagy PowerPoint, illetve kereshető PDF vagy PDF/A formátumba konvertálhatók. A teljesen automatikus feldolgozási folyamat távolról is irányítható és hozzáférhető.
Az OCR és a dokumentumkonverzió olyan szervezetek számára jelent nagy segítséget, akik naponta nagy mennyiségű iratot dolgoznak fel, beleértve a meglévő papíralapú anyagok digitalizálását. A dokumentumok származhatnak több forrásból is, mint például multifunkciós készülékek, hálózati vagy asztali szkennerek.

 


Az OKI multifunkciós készülékpalettája minőségi nyomtatási és dokumentumkezelési megoldásokat kínálnak a kis-, közép- és nagyvállalatok számára. A LED technológiával működő készülékek költséghatékony nyomtatást, másolást, szkennelést és faxolást biztosítanak, amely immár szerveralapú karakterfelismeréssel is kiegészíthető a gyártó multifunkciós termékportfoliójának valamennyi modelljében.