2 órára terjesztette ki a Google Play a visszatérítést

Czipperer Dia, 2014. szeptember 12. 13:21

A fizetős Google Play alkalmazások letöltése esetén a felhasználóknak mostantól 2 órájuk van eldönteni, hogy megtartják-e a programot, avagy sem. Ha két órán belül elhatározzák magukat, akár a pénzüket is visszakaphatják.

A Google Play áruházban az ingyenes alkalmazások mellett számos fizetős applikáció is található. Ezek esetén eddig nagy visszahúzó erő volt, hogy, bár bizonyos időkorláton belül visszatérítette a Google az összeget, ha mégsem azt töltötte le a felhasználó, amit szeretett volna, ám ez nagyon kevésnek bizonyult.

 

A felhasználóknak 15 percen belül kellett arról határozniuk, igényt tartanak-e az adott appra. Ha úgy döntöttek, nem ez az, amit kerestek, visszakapták pénzüket. A kérdés csak az, vajon mire elég 15 perc? Sokszor még arra sem, hogy valaki kipróbálja az adott programot. A letöltés, megnyitás, betöltődéssel majdhogynem ki is merül az időkeret.

 

A Google ezt az időintervallumot kiterjesztette 2 órára, amely azt jelenti, ha valaki két órán belül úgy dönt, nincs szüksége a programra, a teljes összeget visszakapja. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a Play Store-ban a saját appokra navigálni, ott pedig az adott programnál kiválasztani a „refund”, vagyis visszatérítés opciót. Ez a felirat csak a két órás perióduson belül jelenik meg, ha ez letelik, helyette az „uninstall”, vagyis az eltávolítás felirat tűnik fel.

 

Forrás: BGR.com