Informatikai fejlesztés a statisztikai hivatalban

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 3. 08:25

Összesen 238 millió forint vissza nem térítendő támogatásból hajtott végre informatikai fejlesztést a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a projekthez az Új Széchenyi Terv Elektronikus Közigazgatás Operatív Programból nyertek támogatást - közölte a statisztikai hivatal.

A tájékoztatás szerint a 2012 novemberében kezdődött projekt elsődleges feladata olyan informatikai eszközök kifejlesztése volt, amelyek standardizált eljárásokkal támogatják a más szervezetek által gyűjtött adatok statisztikai célra történő biztonságos átvételét és feldolgozását, valamint a tájékoztatás keretében a KSH által kiadott adatállományok korszerű továbbítását.
 

A statisztikai munka korszerű eszközállományának bővítését folytatva a KSH a projekt keretében két újabb informatikai eszközt fejlesztett ki. A Karát rendszerrel a hivatal a nem kérdőív formátumú adatállományok fogadását és az egyedi felhasználói igények szerint összeállított adatok megrendelőhöz juttatását végzi. Az Adames rendszer belső alkalmazás, amellyel a Karáton keresztül átvett adatok ellenőrzése, javítása, tisztítása történik - olvasható a közleményben.