Transzvesztiták fiókjának zárolásáért kért elnézést a Facebook

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 4. 12:50

A Facebook elnézést kér a tanszvesztitáktól és a meleg közösség egyes tagjaitól, amiért ideiglenesen zárolta fiókjukat arra hivatkozva, hogy a szabályzat csak a saját néven való facebookozást engedélyezi.

Chris Cox, az internetes cég termékmenedzsere egy bejegyzésben kért bocsánatot a kellemetlenségért, amelyet a több száz felhasználó a fiókzárolással elszenvedett.

A Sister Roma nevű Facebook-felhasználó vezetésével egy csoport transzvesztita előadó panaszt tett a vállalat képviselőinél, akikkel a viszály rendezése céljából San Franciscóban találkoztak.

Sister Roma művésznevét majdnem 30 éve használja, és nem kívánja magát az interneten leleplezni. Az álnevet használókkal találkozva Chris Cox "pontosította" a szabályt, amely alapján a regisztrációkat törölték. Mint mondta, nem a törvényesen bejegyzett, hanem a való életben használt "hiteles" név, például egy bevett előadói név (művésznév) megadását várják el a felhasználóktól.

A transzneműek San Franciscó-i székhelyű jogvédő központja megdicsérte a nagyobb biztonságot szolgáló belső szabály rugalmas alkalmazását.