Katasztrófa esetén a Facebook értesíti a barátokat, rokonokat

forrás: Prím Online, 2014. október 18. 13:28

A Facebook a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „Biztonsági Ellenőrzés” funkciót, amely hamarosan világszerte elérhető lesz az asztali gépen és az online eszközökön egyaránt. A fejlesztést az egyre gyakrabban előforduló környezeti katasztrófák hívták életre.

A Facebook szerint, katasztrófa vagy válság idején sokan a közösségi média segítségével kommunikálnak a családtagjaikkal, így volt ez a 2011-es japán földrengés és szökőár után is, ami országszerte 12,5 millió embert érintett. A legnépszerűbb közösségi oldal felismerve, hogy milyen jelentős szerepe lehet egy ilyen jellegű esemény kapcsán, a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „Biztonsági Ellenőrzés” funkciót. A megoldás hamarosan  asztali gépen és az online eszközökön egyaránt elérhető lesz világszerte.

 

Az új funkció segítségével egy súlyos katasztrófa idején a körzetben tartózkodó személy, egyrészről tudatni tudja a családtagokkal, hogy jól van és nem esett baja, másrészről, szintén az érintett területen belül, ellenőrizni tudja az ismerősei állapotát. A biztonságban állapotot, illetve a megosztott kommenteket is csak a barátok láthatják. A Facebook készített egy videót is, ami bemutatja funkció működését: 

 

Introducing Safety Check from Facebook on Vimeo.

 

Egy természeti katasztrófa esetén a Facebook beméri a régióban tartózkodó személyeket, akiknek értesítést küld, hogy jelezzék, ha már biztonságban vannak, amit az adott személyek hírfolyamában meg is jelenít frissítésként, a barátok pedig azonnal értesítést kapnak erről az állapotról. 

 

Kép: valuewalk.com